Casey Affleck taler ud om sexchikanesag og #metoo i nyt videointerview

Casey Affleck taler ud om sexchikanesag og #metoo i nyt videointerview
Casey Affleck i det nye videointerview med Associated Press.

Casey Affleck var en af de skuespillere, der røg med i slipstrømmen med tilbagevirkende kraft, efter Weinstein-sagen og #metoo ændrede Hollywood sidste år. Under optagelserne til mockumentaryen ‘I’m Still Here’ fra 2010 blev han anklaget for sexchikane af to kvindeligere ansatte på holdet. Sagen endte i et forlig mellem parterne, men er ikke glemt, og det vakte opsigt, da Brie Larson undlod at klappe, da Affleck modtog sin Oscar for bedste mandlige hovedrolle for ‘Manchester by the Sea’ sidste år.

Sagen har ikke ødelagt Afflecks karriere, men alligevel givet ham et vist kainsmærke. Han afholdt sig selv fra at overrække Oscar-prisen til bedste kvindelige hovedrolle året efter sin sejr, som det ellers er kutyme, og han har hidtil afholdt sig tilbage fra at udtale sig efter #metoo.

Men nu åbner han en smule op i et videointerview med Associated Press, der kan ses i fuld længde nedenfor.

»Jeg tror, det var den rette ting at gøre taget i betragtning af alt, der skete i vores kultur på det tidspunkt«, forklarer han om sit afbud til Oscar-seancen. »Og at have to fantastiske kvinder til at overrække Bedste Kvindelige Hovedrolle-prisen føltes som det rette«.

Om de gamle sager under ‘I’m Still Here’ kigger Affleck i nogen grad indad.

»Jeg bidrog til det uprofessionelle miljø, og jeg tolererede den slags opførsel fra andre mennesker, og det ville jeg ønske, at jeg ikke havde gjort. Og jeg fortryder meget af det«, siger han.

»Jeg var ikke klar over, hvad jeg var ansvarlig for som chef. Jeg er ikke engang sikker på, at jeg så mig selv som chef. Men jeg opførte mig på en måde og tillod andre at opføre sig på en måde, som var meget uprofessionel. Og det er jeg ked af«.

Casey Affleck er da heller ikke stolt af at være blevet mødt af to civile retssager fra to forskellige kvinder:

»Jeg ville ønske, at jeg havde fundet en måde at løse tingene på en anden måde. Jeg hader det. Jeg har aldrig haft nogen klager af den slags tidligere i mit liv, og det var virkelig pinligt, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere det, og jeg var ikke enig med alt i den måde, jeg blev beskrevet, og det, der blev sagt om mig, men jeg ville gerne gøre det godt igen, så vi gjorde det godt igen på den måde, der blev afkrævet dengang. Og vi var alle enige om at bare prøve at lægge det bag os og komme videre med vores liv, hvilket jeg mener, at vi fortjener, og jeg vil respektere dem, som de har respekteret mig og mit privatliv«.

I interviewet bakker skuespilleren desuden op om #metoo-bevægelsen og erklærer, at han ved, at han primært skal tie stille og lytte. Desuden prøver han selv at skabe forandringer omkring repræsentation i filmbranchen gennem sit filmselskab Sea Change Media.

Læs også: Interview – Casey Afflecks evige flugt fra stjernehimlen

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold