Harvey Weinstein kræver anklager mod sig droppet på grund af vigtige emails

Harvey Weinstein kræver anklager mod sig droppet på grund af vigtige emails
Harvey Weinstein under Venedig-festivalen i 2012. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Harvey Weinsteins advokater har i fredags begæret om at få alle anklager mod filmproduceren frafaldet – blandt andet på grund af udeladelsen af en vigtig mailkorrespondance med en af Weinsteins anonyme anklagere. Det skriver CNN.

Weinstein er i gang med sit forsvar under sin retssag i New York, hvor han har erklæret sig ikke skyldig til seks  anklager om seksuelt overgreb fra tre forskellige kvinder. Men hvis Weinsteins advokater får medhold i deres begæring, kan filmproduceren, der på nuværende tidspunkt kan risikere en livstidsdom, muligvis gå fri.

Begæringen kommer blandt andet efter, at juryen ikke har fået adgang til en lang mailkorrespondance, hvor en af Weinsteins anklagere sender »varme, komplimenterende og omsorgsfulde beskeder til Mr. Weinstein umiddelbart efter den nu påståede begivenhed og over de efterfølgende fire år«.

»Disse udvekslinger er en uomstødelig reflektion af den sande natur af det intime forhold, som der var konsensus om, og som aldrig på noget tidspunkt førte til voldtægt«, udtaler Weinsteins advokat Ben Brafman til CNN.

Ti måneder efter den påståede voldtægt skrev den anonyme anklager blandt andet:

»Du er den, der får det til at se godt ud med dit smil og dine smukke øjne. Men tak, det gør mig så glad at høre«.

Fire måneder senere skrev hun: »Der er ingen anden, jeg ville nyde at være sammen med, der forstår mig lige så godt, som du gør. Jeg får normalt ikke fri før efter 19. Men jeg ved, at jeg vil være sulten. Har du tid til middag?«.

Tidligere på måneden gav Weinstein sit første rigtige interview i kølvandet på New York Times og The New Yorker’s afsløringer af hans seksuelle overgreb, hvor han indrømmede, at han havde tilbudt filmroller for sex. Også her var hans advokater hurtigt ude og trække citatet tilbage.

Harvey Weinstein går stadig frit omkring, efter at have betalt en kaution på en million dollars.

Læs også: Harvey Weinstein indrømmer at have tilbudt filmroller for sex: »Men det gjorde og gør alle andre stadig«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af