Kevin Spacey-filmen ‘Billionaire Boys Club’ tjener latterlige 800 kroner ind på åbningsdagen

Kevin Spacey-filmen ‘Billionaire Boys Club’ tjener latterlige 800 kroner ind på åbningsdagen
Kevin Spacey i 'Billionaire Boys Club'.

Thrillerdramaet ’Billionaire Boys Club’ tjente mildest talt beskedne 126 dollars (godt 820 kroner) ind, da filmen med Kevin Spacey i en birolle havde biografpremiere i USA i fredags. Filmen blev vist i ti biografer, hvor de særdeles få fremmødte biografgængere har haft masser af plads at boltre sig på i de næsten tomme sale.

’Billionaire Boys Club’ handler om en gruppe rigmandsdrenge i 1980’ernes Los Angeles, hvor de forsøger at blive (endnu mere) rige på pengesvindel, hvilket viser sig at blive en dødbringende affære. Dømt på åbningsdagen bliver filmen næppe noget box office-hit, og man kan kun gisne om, hvorvidt de amerikanske biografgængere er blevet afskrækket af Spaceys berygtede MeToo-skandaler, eller det skyldes dens udgivelse som lejefilm på forskellige streamingtjenester, hvor den har været tilgængelig i en måneds tid op til biografpremieren. Måske en kombination?

Selskabet bag, Vertical Entertainment, havde næret håb om, at publikum ikke ville afholde sig fra at se filmen på grund af en enkelt skuespillers plettede fortid, hvilket de proklamerede i en pressemeddelelse, der desuden understregede, at filmen blev optaget for næsten to et halvt år siden, halvandet år før Spacey blev anklaget for at have begået sexchikane og overgreb. Udgivelsen som lejefilm inden biografpremieren kan også meget vel være forbundet med den fallerede stjernes rygte.

Modsat Vertical Entertainment har flere andre selskaber valgt at trække produktioner tilbage som direkte konsekvens af beskyldningerne mod Spacey. ‘All the Money in the World’-instruktør Ridley Scott skar de færdigoptagede scener med Spacey helt ud af filmen og satte Christopher Plummer ind som hovedrolle i stedet. Også Netflix droppede udgivelsen af den biografiske film ‘Gore’, der havde Spacey i hovedrollen som Gore Vidal, en film der var færdigproduceret, da den første bølge af anklager begyndte at hagle ned over stjernen.

‘Billionaire Boys Club’ har endnu ikke fået en dansk biografpremiere, men den kan blandt andet lejes på Amazon Prime.

Læs også: Skandaleramt Kevin Spacey er tilbage – se første trailer til ’Billionaire Boys Club’

Læs også: Robin Wright om Kevin Spacey: »Jeg kendte ikke manden«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af