#MeToo-stifter Tarana Burke reagerer på anklagen mod Asia Argento for seksuelt overgreb

#MeToo-stifter Tarana Burke reagerer på anklagen mod Asia Argento for seksuelt overgreb
Tarana Burke. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

I går landede nyheden om, at den italienske instruktør, skuespiller og #MeToo-frontkvinde Asia Argento selv er blevet anklaget for seksuelt overgreb. Skuespiller Jimmy Bennett, der spillede over for Argento i ’The Heart is Decietful Above All Things i 2004’, sagsøgte Argento for 3,5 millioner dollars for seksuelt overgreb på et hotelværelse året forinden – han var 17 år, den seksuelle lavalder i Californien 18, og Argento var på daværende tidspunkt 37 år gammel.

Sagen blev afsluttet med et forlig i april, hvor Agrento betalte 380.000 dollars til Bennett, der havde anklaget hende for overgreb og efterfølgende psykiske traumer.

Efter afsløringen landede via New York Times, er reaktionerne fulgt efter i en lind strøm. Skuespiller Rose McGowan, der både er #MeToo-frontkvinde og personlig Harvey Weinstein-anklager, udtalte ifølge Deadline, at hendes »hjerte er knust«.

Aktivist Tarana Burke, der var med til at starte hele #MeToo-bevægelsen, satte ord på situationen via Twitter.

»Seksuel vold handler om magt og privilegier. Det ændrer sig ikke, fordi overgrebsmanden er din yndlingsskuespillerinde, -aktivist eller -underviser af hvilket som helst køn«, skriver Burke blandt andet.

»En forandring kan ske. Denne bevægelse giver plads til muligheder. Men det kan kun ske, når vi har stukket hånden helt ned i hvepsereden og vænner os til den ubehagelige sandhed, at der ikke er én måde at være gerningsmand på. Og der er ikke én slags overlever af overgrebet. Vi er ufuldkomment menneskelige, og vi er alle sammen nødt til at stå til regnskab for vores individuelle opførsel«.

Læs hele Tarana Burkes reaktion via Twitter herunder.

Læs også: MeToo-frontkvinde Asia Argento selv anklaget for seksuelt overgreb

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af