Nikolaj Coster-Waldau om ’Game of Thrones’-finalen: »Alle brikkerne falder på plads«

Nikolaj Coster-Waldau om ’Game of Thrones’-finalen: »Alle brikkerne falder på plads«
Nikolaj Coster-Waldau i 'Game of Thrones'

(Læs kun, hvis du er up to date med ’Game of Thrones’).

Der er stadig et års tid til premieren på den ottende og sidste sæson af HBO’s ’Game of Thrones’, og i ventetiden må fans lede længe efter information om handlingen i finalesæsonen.

I et interview med The Wrap fortæller danske Nikolaj Coster-Waldau, der som bekendt spiller Jaime Lannister, lidt om, hvad man kan forvente af de sidste afsnit – dog uden at afsløre konkrete detaljer. Om sin umiddelbare reaktion efter at have læst manuskriptet til sidste afsnit siger han:

»Jeg læste det og skrev med det samme til Dan [Weiss] og David [Benioff] (seriens hovedforfattere, red.) og sagde til dem, at jeg ikke tror, de kunne have gjort det bedre. Jeg mener, jeg har brugt så mange år på serien og har gættet med og prøvet at regne ud, hvordan det ville ende.

Og da jeg så endelig læste det, var der nogle ting, jeg forstod, mens andre ting var totalt chokerende og overraskende. Kender I de der serier, hvor der er et mord, der skal opklares, og så finder man i sidste øjeblik ud af, at det slet ikke giver mening? Forfærdeligt. Men her falder alle brikkerne til sidst på plads i det her gigantiske puslespil«.

Coster-Waldau fortæller også om Jaime Lannisters forhold til søsteren Cersei, hvis fremtid blev efterladt uvis i slutningen af sæson 7: »Hele [Jaimes] liv har handlet om, hvordan han kan hjælpe sin søster. Og i de sidste par år har hun konstant været i fare. Han har gjort sit bedste, og jeg tror, han troede, at han havde opnået hendes fulde tillid i sæson 7.

Derfor kom det som et chok for ham, da hun havde lavet hemmelige planer med Theon Greyjoy, og at Qyburn nu er hendes nærmeste allierede«.

Coster-Waldau antyder, at der skal meget til for at genforene Jaime og Cersei: »De havde en fremtid sammen, måske endda muligheden for endnu et barn, og hun er villig til at ofre alt for noget, der, for ham, slet ikke giver mening.

Jeg tror, i et øjeblik, at han så hende, som resten af verden ser hende. Og det chokerede ham, men også det korte sekund, hvor det lader til, at hun var klar til at lade The Mountain dræbe ham… det tror jeg knuste hans hjerte«.

Læs også: Maisie Williams tog én souvenir med fra ’Game of Thrones’-settet

Læs også: Emmy-nomineringer – Nikolaj Coster-Waldau og ’Game of Thrones’ hædres, mens ’Killing Eve’ og ’Twin Peaks’ får den kolde skulder

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold