NRK har lanceret ny ‘Skam’-lignende ungdomsserie: ‘Lovleg’

NRK har lanceret ny ‘Skam’-lignende ungdomsserie: ‘Lovleg’
'Lovleg'.

Det er ikke nemt at skulle følge efter ‘Skam’, og NRK’s første ungdomssatsning i samme skabelon (korte klip, eget site med SoMe-beskeder etc.) ‘Blank’ levede ikke helt op til de tårnhøje forventninger.

Men heldigvis fortsætter NRK ufortrødent med at forsøge at skildre norsk ungdomsliv, så alle føler sig set og ramt. Deres spritnye satsning hedder ‘Lovleg’, der blev lanceret på lovleg.p3.no søndag eftermiddag med første sms-besked efterfulgt af første klip, og på nuværende tidspunkt er der allerede tre klip at gå på opdagelse i.

Serien følger Gunnhild, der af sine lidt overbeskyttende forældre bliver kørt til et kollegie eller bofællesskab i en lille norsk bygd i kommunen Sogn og Fjordane, hvor hun skal gå på Firda videregående skole, et gymnasium, der ligger i Sandane i Gloppen. Forældre har øjensynligt en smule svært ved at håndtere, at deres datter flytter hjemmefra, mens Gunnhild tages godt imod af en af de nuværende elever.

Producenten Hege Hauff Hvattum ved godt, at sammenligningerne med ‘Skam’ er uundgåelige:

»Vi har kendt presset i mange måneder. Der er store forventninger til, at dette skal blive en ny international succes, og vi har enorm respekt for det, som NRK P3 har opnået med lignende serier«, har han tidligere sagt til NRK og understregede ved samme lejlighed, at serien ikke er en opfølger til ‘Skam’.

Læs også: 5 hurtige tanker om NRK’s nye ungdomssatsning ‘Lovleg’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af