Forhadt ny Oscar-kategori udskudt på ubestemt tid

Forhadt ny Oscar-kategori udskudt på ubestemt tid
Foto: Carlo Allegri/Getty Images

Oscar-akademiet blev mødt med hård kritik, efter de annoncerede en helt ny pris til det kommende Oscar-show: For Bedste Populære Film. Oscar-akademiets Board of Governors, der havde vedtaget prisen, forklarede dog ikke kriterierne for prisen – faktisk forklarede de ikke noget som helst – hvilket blot fik spekulationerne og kritikken til at tage til.

Nu har akademiets Board of Governors så besluttet, at den nye pris alligevel ikke skal uddeles ved showet 24. februar næste år. Samtidig slog de fast, at de vil fortsætte med »at undersøge og søge yderligere input om den nye kategori«, men at en indførelse af prisen allerede i år »skabte udfordringer for film, der allerede har været udgivet«.

Beslutningen skal blandt andet ses i lyset af, at mange fandt det utilstedeligt, at prisen pludselig blev opfundet i et år, hvor Marvel-filmen ‘Black Panther’ anses for at have gode chancer for at blive indlemmet i hovedkategorien for Bedste Film. Forventningen blandt mange kritikere var, at den nu kun ville komme i spil i den nye sekunda-kategori.

Samtidig er The Board of Governors med akademiets præsident John Bailey og direktør Dawn Hudson i spidsen formentlig blevet overrasket over, hvor inkarneret modstanden har været. For ét er, hvad eksperterne i medierne har sagt – noget andet er, at også blandt akademiet selv har der været meget langt mellem opbakningen.

Akademiet må også tage på sig, at de har håndteret udrulningen af den nye pris ekstremt dårligt. En annoncering uden nærmere begrundelse eller beskrivelse af kriterierne for, hvilke film der kan komme i betragtning til prisen, var nærmest dømt til at gå galt, og det giver derfor mening, at Akademiet nu tænker en ekstra gang over tingene og i det mindste først indstifter, før et nyt Oscar-ræs er gået i gang.

Læs også: Oscar-akademiets nye tiltag er en exceptionelt dårlig idé

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold