‘Game of Thrones’-popularitet forlænger George R.R. Martins arbejde med næste bog: »Det er en enorm byrde«

‘Game of Thrones’-popularitet forlænger George R.R. Martins arbejde med næste bog: »Det er en enorm byrde«
Lena Headey som Cersei Lannister i 'Game of Thrones'.

Mens vi venter på ottende og sidste sæson af HBO’s ‘Game of Thrones’, kæmper bogseriens hæderkronede forfatter George R.R. Martin stadig med at færdiggøre sjette bog, ‘The Winds of Winter’. Det er syv år siden, femte bog, ‘A Dance With Dragons’, ramte boghandlerne, og det ser ikke ud til, at vi skal forvente sekserens ankomst any time soon.

R.R. Martin er i forvejen kendt for at tage sig god tid mellem sine udgivelser (femte bog tog ham seks år at skrive), men næste bog tager ekstraordinær lang tid blandt andet på grund af tv-seriens popularitet. Det fortæller han til The Guardian:

»Tv-serien er så verdensomspændende populær, bøgerne er så populære og har fået så meget ros, at hver gang jeg sætter mig, er jeg meget bevidst om, at jeg er nødt til at lave noget fantastisk. At forsøge at lave noget fantastisk er en enorm byrde at bære rundt på. På den anden side, når det virkelig kører, og jeg kommer ind i den verden, så forsvinder resten af verden: Jeg bliver ligeglad med min aftensmad og film i tv, hvad min email siger, og hvem der er sure på mig denne uge, fordi (bogen, red.) ikke er ude endnu«.

Han fortæller desuden, at den trance-lignende tilstand, som han befinder sig i, når han er in the zone, er blevet sværere at opnå i takt med, at fortællingen er blevet mere indviklet og persongalleriet mere komplekst. Og det udfordrer yderligere arbejdet med sjette bog:

»Jeg har kæmpet med den i nogle år nu. ‘The Winds of Winter’ er ikke så meget en roman, men nærmere 12 romaner med hver sin protagonist og hvert sit hold af biroller, skurke, allierede og elskere – og alle disse historier væves ind i hinanden på en ekstrem kompleks måde. Så det er virkelig, virkelig udfordrende«.

‘The Winds of Winter’ bliver den næstsidste bog i serien, der er planlagt til at få syv bind i alt. R.R. Martins forlængede skriveproces får imidlertid ikke nogen indflydelse på tv-serien, der allerede i sjette sæson begyndte at udfolde handlingen fra de endnu ikke udgivne bøger. R.R. Martin har således røbet bogseriens afslutning for tv-seriens skabere David Benioff og D.B. Weiss, som vi får afsløret, når finalesæsonen får premiere på HBO i 2019.

Læs også: Se første billede fra ‘Game of Thrones’ sæson 8

Læs også: ‘Game of Thrones’ skulle have sluttet med tre spillefilm – men HBO gravede dybt i lommerne

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold