Netflix ville klippe nøgenscene med 15-årig ud af Cannes-film – instruktøren satte sig imod

Det belgiske drama ‘Girl’ om en transkønnet ballerina fik en varm modtagelse, da filmen havde premiere på Cannes i Un Certain Regard-sektionen, hvor den vandt flere priser. Og Netflix var efterfølgende hurtige til at købe rettighederne til at distribuere filmen – dog med et par forbehold.

Netflix havde konkret et par indsigelser i forbindelse med en scene, hvor filmens 15-årige hovedperson Lara (spillet af Victor Polster, som i øvrigt vandt en Cannes-pris for sit skuespil) ses helt nøgen. Streamingtjenesten har ellers markeret sig med et udvalg af progressive titler som ‘Roma’, ‘Hold the Dark’, ‘Outlaw King’ og ‘Bird Box’, men nøgenscenen i ballerinafilmen var alligevel for kontroversiel for et internationalt publikum uden for Europa.

Det mener filmens instruktør Lukas Dhont dog ikke er tilfældet. Han protesterede derfor imod Netflix’ forslag om at klippe scenen ud, og det lader til, at instruktørens bønner er blevet hørt. Sådan lyder det fra Dhont i en udtalelse udgivet af Netflix:

»Vi som filmskabere har haft nogle interne samtaler med Netflix, hvor vi har diskuteret, hvordan noget af indholdet i ‘Girl’ muligvis kunne blive modtaget uden for Europa. Vi blev givet muligheden for at redigere filmen, og det har altid været en dialog, hvor filmskabernes holdninger har været mest vægtige. Den version af ‘Girl’, som udkommer på Netflix, bliver den samme udgave, som havde premiere i Cannes, i belgiske og i udenlandske biografer«.

‘Girl’ kommer på Netflix den 18. januar næste år, mens den herhjemme også får dansk biografpremiere 4. april.

Læs også: Oplev Roland Møller og Alex Høgh Andersen ved enestående aften i INPUT-rummet på fredag

Læs også: Skal en film have hvide hovedroller for at sælge billetter i Danmark?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af