Traileren til Peter Jacksons dokumentar om Første Verdenskrig er gåsehudsfremkaldende

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selv med ‘Ringenes Herre’-trilogien under bæltet, er det en imponerende indsats, Peter Jackson har lagt i sin dokumentar om Første Verdenskrig, ‘They Shall Not Grow Old’.

Over en årrække har Jackson restaureret og farvelagt 100 timers optagelser fra krigen og endda skabt en detaljeret lydside helt fra bunden. De bedste af optagelserne er kommet med i dokumentaren, der også ledsages af flere af soldaternes personlige fortællinger.

Resultatet er imponerende. Det ligner måske ikke moderne HD-optagelser, men aldrig før har 100 år gamle optagelser set så levende ud. Og det lader til, at dokumentaren forsøger både at inkludere de små, positive øjeblikke, men også de rædsler, som soldaterne måtte gennemgå.

Filmen har allerede haft britisk premiere, men desværre er en dansk premiere endnu ikke annonceret. Forhåbentligt bliver den tilgængelig inden længe.

Læs også: Mød holdet bag DR3’s ’Doggystyle’ i INPUT-rummet på torsdag – og få dine egne spørgsmål stillet på scenen

Læs også: Oplev Roland Møller og Alex Høgh Andersen ved enestående aften i INPUT-rummet på fredag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af