‘Green Book’ vinder vigtig branchepris og får stort Oscar-momentum

‘Green Book’ vinder vigtig branchepris og får stort Oscar-momentum
Mahershala Ali og Viggo Mortensen i 'Green Book'.

‘Green Book’ har døjet med et seriøst backlash over de seneste måneder, efter at være blevet udpeget som Oscarfavorit kort tid efter sin verdenspremiere på Toronto Filmfestival i 2018, hvor filmen vandt publikumprisen, der anses som et af de første vigtige Oscar-pejlemærker.

Først brugte Viggo Mortensen N-ordet, så kom det frem at instruktøren Peter Farrelly har en gammel uvane med at blotte sig på filmsets og senest har manuskriptforfatteren Nick Vallelonga slettet sin Twitter-konto, efter en række gamle Trump-støttende Tweets dukkede op til overfladen.

Det ser dog ikke ud til at betyde det store for racefilmens prischancer. I går modtog filmen hovedprisen ved The Producers Guild Awards. Og de såkaldte Guilds, der repræsenterer forskellige led af den amerikanske filmbranche, giver et væsentligt fingerpeg frem mod Oscar-ræset.

Således har modtageren af PGA’s hovedpris også vundet Oscar’en for bedste film 20 gange, siden prisen blev indstiftet i 1989. Senest vandt ‘The Shape of Water’ PGA’s hovedpris, og den gik som bekendt også hele vejen til Oscar-podiet. Men der er også væsentlige afvigelser fra statistikken. Før ‘The Shape of Water’ vandt både ‘The Big Short’ og ‘La La Land’, og de måtte begge se sig slået i kampen om Oscar’en for bedste film.

‘Green Book’ var oppe imod ‘A Star Is Born’, ‘Roma’, ‘Vice’, ‘The Favourite’, ‘A Quiet Place’, ‘Crazy Rich Asians’, ‘Bohemian Rhapsody’, ‘BlacKkKlansman’ og ‘Black Panther’ ved årets Producers Guild Awards.

På tv-fronten sejrede ‘The Americans’ og The Marvelous Mrs. Maisel’, mens ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ vandt prisen for bedste animation. ‘Won’t You Be My Neighbor?’ vandt prisen for bedste dokumentarfilm.

Oscar-nomineringerne bliver offentliggjort tirsdag den 22. januar.

Læs også: De ultimative Oscar-forudsigelser 2019

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold