Engelske Netflix har på mystisk vis ændret slutningen i ‘The Notebook’ – og fansene er forståeligt rasende

Engelske Netflix har på mystisk vis ændret slutningen i ‘The Notebook’ – og fansene er forståeligt rasende
Ryan Gosling og Rachel McAdams i 'The Notebook'.

Artiklen er opdateret den 28. februar.

Spoiler for ‘The Notebook’.

Husker du 00’ernes suverænt mest romantiske tåreperser ‘The Notebook’?

Den, der forvandlede Ryan Gosling og Rachel McAdams til superstjerner, gav os ikoniske replikker a la »If you’re a bird, I’m a bird« og som for en stund begavede den røde løber med virkelighedens sødeste turtelduer i form af selvsamme Gosling og McAdams?

Hvis svaret er ja, husker du formentlig også, at filmen ender bittersødt da aldrende, demensramte Allie (Gena Rowlands) og trofaste Noah (James Garner) sover ind på plejehjemmet hånd i hånd, efter Allie i årevis har kæmpet for at huske sin og Noahs fortid sammen. Det er en akut kleenexkrævende scene, der kan få selv den største kærlighedskynikers underlæbe til at dirre – og måske derfor huer slutningen ikke engelske Netflix, der tilsyneladende har redigeret i filmen.

På den anden side af kanalen ender ‘The Notebook’ således i stedet med et tidligere skud af Allie og Noah på en bænk i haven, og det har ikke overraskende fået adskillige fans op i det røde felt, mens medier som Independent, Bustle, FOX News og Metro alle har forsøgt at kontakte Netflix for en forklaring på indgrebet, der for så vidt vides er fuldstændig uden fortilfælde såvel som ikke så lidt foruroligende.

Har Netflix fået lov til at foretage ændringer, som når visse flyselskaber censurerer underholdningssystemernes udvalgte film, eller har et par engelske medarbejdere fiflet med saksen ud fra en formodning om, at brugerne ikke ville bemærke det (eller ligefrem bifalde ændringerne)?

Repræsentanter for streamingtjenesten har endnu ikke tilbudt en forklaring, men enkelte Twitter-brugere fremhæver, at den ‘nye’ slutning er tættere på romanforlægget af Nicholas Sparks, hvorfor redigeringen ikke virker helt tilfældig.

Opdatering den 28. februar:

Netflix har nu meldt ud, at de ikke helt er klar over, hvad der er gået galt:

Læs også: Rasende ‘Green Book’-producer angriber kritisk filmanmelder i vred mail

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af