Mistanken om Jussie Smolletts egen rolle i påstået hate crime-sag vokser

Mistanken om Jussie Smolletts egen rolle i påstået hate crime-sag vokser
Jussie Smollett. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Forleden skrev jeg, at det var dybt uansvarligt, at medierne videregav tvivl om, hvorvidt overfaldet på ‘Empire’-skuespiller og sanger Jussie Smollett var sandfærdigt, efter at lokale Chicago-medier citerede anonyme politifolk for at sige, at de mistænkte, at Smollett selv havde orkestreret hændelsen.

»Uanset om det så bliver afsløret om to uger, at angrebet faktisk var fingeret, har medierne ingen undskyldning«, skrev jeg, for konsekvenserne af at den sorte, åbent homoseksuelle stjerne bliver stemplet som en løgner på et løst grundlag, er så store, at man bør være mere end almindeligt sikker i sin sag, før man slår skår i hans historie.

Det gælder stadig, men ikke desto mindre må man konstatere, at førende amerikanske medier over weekenden nu selv har gravet i historien, og at mistanken om urent trav vokser.

Kilder i Chicago Politi fortæller CNN, at politiet nu tror, at Smollett betalte to mænd for at orkestrere angrebet på ham. Der er tale om to brødre af nigeriansk afstamning, hvoraf den ene har været statist på ‘Empire’ og har været skuespillerens personlige træner. De skulle efter sigende have købt et reb som det, som Smollett sagde var puttet om halsen på ham i forbindelse med angrebet, få dage forinden. De to mænd samarbejder med politiet og er nu blevet frigivet igen.

Politiets talsmand Anthony Gugliemi vil hverken be- eller afkræfte historien. Lørdag sagde han, efter de to mænd var blevet løsladt, at deres vidneudsagn havde »ændret« sagens retning. Man kan dog kun gisne om, hvad det betyder, men politiet ønsker i hvert fald at tale med Smollett igen. Kilder fortæller til Deadline.com, at politiet ikke er tilfredse med Smolletts samarbejdsvillighed.

Jussie Smolletts talsmand udtaler dette til CNN:

»Som et offer for en hadforbrydelse, som har samarbejdet med politiefterforskningen, er Jussie Smollett sur og nedslået over de seneste rapporter, at overfaldsmændene er mennesker, han er bekendt med. Han er nu blevet yderligere forulempet af påstandene tilknyttet disse påståede gerningsmænd om at Jussie spillede en rolle i sit eget angreb. Intet er længere fra sandheden, og alle, der hævder andet, lyver«.

Reaktionen på de nye historier er delte. Nogle organisationer bakker fortsat op om Smollett, mens andre tager kraftigt afstand. Filminstruktøren og produceren Ava DuVernay, der er kendt som en af de mest aktive Hollywood-stemmer i borgerrettighedsspørgsmål, tør endnu ikke fælde dom. På Twitter skriver hun:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af