Rasende ‘Green Book’-producer angriber kritisk filmanmelder i vred mail

Rasende ‘Green Book’-producer angriber kritisk filmanmelder i vred mail
Holdet bag 'Green Book' til årets Oscar-show: Jim Burke, Charles B. Wessler, Nick Vallelonga, Peter Farrelly og Brian Currie.
Foto: Photo by Frazer Harrison/Getty Images

Mange havde spået, at Alfonso Cuarón med sin spanske Netflix-film ‘Roma’ ville vinde en Oscar for bedste film natten til mandag, men i stedet gik den helt store pris til racedramaet ‘Green Book’, der også vandt for bedste originale manuskript.

Det har affødt mange kritiske reaktioner i medier verden over. Vi har selv skrevet om, at Oscar-uddelingen med sejren til ‘Green Book’ lander på den forkerte side af historien, og LA Times udtaler, at »’Green Book’ er den værste Oscar-vinder for bedste film siden ‘Crash’«. Da filmen fik amerikansk biografpremiere tilbage i november, skrev Jenni Miller fra NBC News en artikel om filmen med overskriften »’Green Book’ er en film om racisme lavet af hvide mennesker til hvide mennesker. Kan I se problemet?«.

Nu er den massive kritik blevet for meget for filmens producer Charles Wessler, som har skrevet en vred mail til Jenni Miller, hvori han forsvarer racedramaet.

På Twitter har Miller offentliggjort screenshots af den mail, hun modtog fra Wessler.
»’Green Book’ er langt fra en racistisk film«, skriver han. »Den er lavet af hvide mennesker og sorte mennesker. Der er ikke noget ‘problem’, som du skriver i din clickbait-overskrift. De fleste afroamerikanere ELSKER filmen. Hvordan kan du bestemme, at den er lavet til hvide mennesker, når du faktisk IKKE ved det«.

Millers tweet har i skrivende stund fået omkring 6000 retweets og mere end 700 kommentarer, hvoraf en af dem lyder: »Wow, det her er noget røvnedladende, misogynistisk bullshit«.

Jenni Miller er ikke den eneste, der har fået en hilsen fra produceren. På Twitter skriver Vanity Fair’s filmkritiker K. Austin Collins, at han også er blevet kontaktet af Wessler, men at denne her var noget mindre nedladende og i højere grad løftede pegefingre:

Affæren er blot den seneste pr-fadæse for ‘Green Book’-holdet, der tidligere har fået skarp kritik fra familen til til den virkelige Dr. Don Shirley (spillet af Oscar-vinder Merhashala Ali), der har kaldt filmen en »symfoni af løgne«.

Endvidere har Nick Vallelonga, manuskriptforfatteren bag filmen (og sønnen til Viggo Mortensens karakter), undskyldt for et ældre tweet, hvori han støttede Donald Trumps udtalelser om, at Trump 11. september 2001 så tusindvis af mennesker fra den amerikansk-arabiske befolkning juble, da World Trade Center styrtede sammen – en påstand, som blev afkræftet af flere amerikanske medier.

Slutteligt kunne ingen skandaler dog rykke ved ‘Green Book’s Oscar-sejr i søndags.

Læs også: Med sejren til ’Green Book’ lander Oscar på den forkerte side af historien

Læs også: Chadwick Bosemans reaktion på ’Green Book’s Oscar-triumf indkapsler, hvad vi alle sammen tænker

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold