Adnan Syed fra ‘Serial’ får afvist sin appelsag forud for premiere på ny HBO-serie

Adnan Syed fra ‘Serial’ får afvist sin appelsag forud for premiere på ny HBO-serie
Adnan Syed.

Det er snart fem år siden, at Sarah Koenig afsluttede sin efterforskning af Adnan Syeds dom for mordet på sin tidligere kæreste Hae Min Lee i 1999 i podcasten ‘Serial’.

I morgen lander serien ‘The Case Against Adnan Syed’ på HBO Nordic, men inden da er der sket en ny udvikling i Adnan Syeds kamp for at bevise sin uskyld: I fredags blev Syeds appelsag om at få en ny retssag afvist.

I 2016 fik Adnan Syed lov til at anmode om en ny retssag, da hans advokat Justin Brown fremlagde adskillige argumenter, som også blev fremført i ‘Serial’, særligt at hovedvidnet Asia McClain aldrig blev indkaldt i retten, selvom hun kunne have givet Syed et alibi.

Appelsagen blev nedstemt 4 mod 3. Afgørelsen begrundes med, at selvom størstedelen af dommerne er enige i, at Syeds tidligere forsvarer ikke gjorde sit arbejde godt nok ved at udelade at indkalde Asia McClain, så mener de ikke, at det ville have ændret retssagens udfald.

Syeds advokat tweetede ordene »Vi giver ikke op. #FreeAdnan« i kølvandet på retssagen, mens Asia McClain udtalte på Twitter:

»Hvem skulle tro, at nogen ville sige ‘Nå ja, det er mærkeligt, at de ikke kontaktede alibiet’, men man skulle ikke tro, at et panel af dommere ville sidde og sige, ‘Det betyder ikke noget. Det ville ikke have gjort en forskel’. Det giver ingen mening. Jeg kan end ikke respektere det for det er ikke logisk«.

‘The Case Against Adnan Syed’ får premiere på HBO Nordic 11. marts.

Læs også: Ny HBO-serie genåbner Adnan Syed-sagen fra ‘Serial’ – se den første trailer

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold