‘Forrest Gump’-manuskriptforfatter afslører plot for skrinlagt opfølger

‘Forrest Gump’-manuskriptforfatter afslører plot for skrinlagt opfølger
Tom Hanks i 'Forrest Gump'.

Til juli fejrer ‘Forrest Gump’ 25 års jubilæum, men vi kunne have fået meget mere at se til Tom Hanks ikoniske karakter, havde det ikke været for 9/11.

Den Oscar-vindende manuskriptforfatter bag filmen, Eric Roth, fortæller i et interview med Yahoo! News, at han arbejdede på en opfølger til klassikeren i starten af 00’erne, men at projektet blev skrinlagt i kølvandet på 9/11, som satte filmen i et helt andet lys.

Roth afleverede et udkast til manuskriptet den 10. september 2001. Dagen efter mødtes han med Tom Hanks og instruktør Robert Zemeckis for at »kondolere over, hvor tragisk livet var i USA« efter terrorangrebet. Roth fortæller, at de tre mænd kiggede på hinanden og indså, at »filmen ikke længere havde nogen betydning«.

Manuskriptforfatteren uddyber desuden væsentlige plotdetaljer fra den ufærdige film. Strukturen skulle spejle originalen og dermed placere Gump i en række ikoniske momenter i 90’ernes USA, blandt andet med Forrest Gump, der kører med på bagsædet under OJ Simpsons flugt fra politiet i 1994. Manuskriptet indeholdt også en scene, hvor Gump dansede med prinsesse Diana forud for hendes tragiske død i 1997.

Filmen ville også afklare skæbnen for Gumps store kærlighed, Jenny (spillet af Robin Wright), som dør af AIDS. Deres søn lever dog stadig, fortæller Roth.

»Filmen skulle starte med hans lille dreng, der har AIDS. Og folk vil ikke gå i skole med ham i Florida. Vi havde en sjov sekvens, hvor de stadig havde raceadskillelse i busserne i Florida, og hvor folk enten var sure over dét, eller at deres børn skulle gå i skole med en dreng, der havde AIDS. Det var en stor konflikt«.

Manuskriptet havde også en reference til terrorangrebet på Oklahoma City i 1995, hvilket blev det sidste søm i filmens kiste, da 9/11 indtraf. Roth fortæller om plotlinjen:

»Gump mødes med en indfødt indianer-kvinde på en bus og finder sit kald som bingo-opråber. […] og hver dag venter han på kvinden, der underviser på sygeplejeskolen i en regeringsbygning i Oklahoma City. Han sidder på en bænk og venter på, at hun skal komme ud til frokost, og så lige pludselig springer bygningen bag ham i luften. Så da 9/11 skete… alt føltes meningsløst«.

Læs også: Emilia Clarke fortæller ærligt om voldsomt sygdomsforløb: »Jeg bad hospitalspersonalet om at lade mig dø«

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold