George R. R. Martin om ‘Game of Thrones’-slutningen: »Jeg havde aldrig forudset, at serien overhalede mig«

George R. R. Martin om ‘Game of Thrones’-slutningen: »Jeg havde aldrig forudset, at serien overhalede mig«
George R.R. Martin
Foto: Getty Images

Da første sæson af ‘Game of Thrones’ bragede igennem på HBO tilbage i april 2011, havde forfatter George R. R. Martin skrevet fire romaner i bogserien ‘A Song of Ice and Fire’, som den storslåede serie baserer sig på, og en femte bog var lige på trapperne med udgivelse tre måneder efter HBO-adaptionens premiere.

Siden har tv-serien overhalet bøgerne i eksplosiv fart, og Martin har ikke færdiggjort en roman siden 2011. Forfatteren har efterfølgende arbejdet sammen med tv-seriens skabere David Benioff og D. B. Weiss, så HBO’s adaption kunne fortsætte nogenlunde i bøgernes ånd.

Nu udtaler forfatteren til EW, at han har »blandede følelser« omkring, at tv-serien snart stopper.

»Det har været en fantastisk tur. Og næsten det hele har været storslået. Selvfølgelig ville jeg ønske, jeg havde færdiggjort bøgerne hurtigere, så serien ikke overhalede mig. Det havde jeg aldrig forudset«.

Samtidig tilføjer Martin, at han har taget en pause fra arbejdet med finalesæsonens manuskript for at fokusere på endelig at kunne færdiggøre bogserien.

»Det er slut for en masse mennesker«, siger Martin. »Det er ikke slut for mig. Jeg er stadig dybt inde i det. Jeg har bare at leve længe, for jeg har en masse arbejde foran mig«.

Martin, der er i gang med at skrive på bogseriens sjette del ‘Winds of Winter’, uddyber:

»Jeg har ikke læst manuskriptet (til seriens ottende sæson red.), og jeg har ikke engang kunnet besøge optagelserne, fordi jeg har arbejdet på ‘Winds’. Jeg kender til nogle af tingene. Men der er en masse mindre karakterudviklinger, som de finder på selv. Og selvfølgelig indhentede de mig for flere år siden. Der kommer nok til at være vigtige uoverensstemmelser«.

Den sidste sæson af ‘Game of Thrones’ har premiere 15. april på HBO Nordic.

Læs også: Den første officielle ‘Game of Thrones’-trailer er landet – og det ser svimlende episk ud

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold