HBO afslører spilletiden på hele ‘Game of Thrones’ sæson 8 – særligt ét afsnit er værd at bemærke

HBO afslører spilletiden på hele ‘Game of Thrones’ sæson 8 – særligt ét afsnit er værd at bemærke
Kit Harington i 'Game of Thrones'.

Tidligere på ugen blev det afsløret, at de første to afsnit af den afsluttende sæson ‘Game of Thrones’ ikke bliver spillefilmlængde alligevel. Det gør de resterende fire afsnit til gengæld.

Den ventede sæson, som efter traileren at dømme bliver den største tv-begivenhed nogensinde, kommer til at spænde mellem 54 og 82 minutter om ugen. Se spilletiderne på samtlige afsnit nederst.

Her er det særligt værd at bide mærke i, at det længste afsnit bliver afsnit tre. Det er nemlig et (meget) tidligt fingerpeg om, at den allerede omtalte finalekamp mellem Team Targaryen og The Night King vil udspille sig netop midtvejs i sæsonen.

‘Game of Thrones’ har tidligere haft for vane at gemme de store kampscener til sæsonernes andet sidste afsnit – tænk ‘Blackwater’, ‘The Watchers on the Wall’ og ‘Battle of Bastards’. Flere fans og ‘Game of Thrones’-nørder, inklusiv undertegnede, mener dog, at serieskaberne Benioff og Weiss vil gå andre veje i sæson otte og lade den store kamp mellem ild og is udspille sig relativt tidligt i sæsonen. De gjorde noget lignende i forrige sæson med ‘Spoils of War’, om end i meget mindre skala.

Det vil give de sidste tre episoder plads til at afslutte sagerne mellem Stark, Targaryen og Lannisterne, der altid har været omdrejningspunktet for ‘Game of Thrones’. Det er nemlig værd at huske på, at mens de mange fraktioner danner front mod The Night King mod nord, konspirerer Cersei mod Daenerys fra syd – med hjælp fra Euron Greyjoy, der har hentet en vigtig allieret i Essos.

Dette er tidlige gisninger – det er trods alt kun 2 minutters spilletid, der adskiller afsnit tre fra fem og seks – men det har nu altid været min mavefornemmelse, at kampen mod The Night King skal afvikles tidligt, så den egentlige kamp om tronen kan begynde. Det vil være en ny struktur for HBO-flagskibet, men helt i seriens ånd.

‘Game of Thrones’ sæson 8 får premiere 15. april på HBO Nordic.

Episode 1 – 15. april
Spilletid: 54 minutter

Episode 2 – 22. april
Spilletid: 58 minutter

Episode 3 – 29. april
Spilletid: 82 minutter

Episode 4 – 6. maj
Spilletid: 78 minutter

Episode 5 – 13. maj
Spilletid: 80 minutter

Episode 6 – 20. maj
Spilletid: 80 minutter

Læs også: Den første officielle ‘Game of Thrones’-trailer er landet – og det ser svimlende episk ud

Læs også: ’Game of Thrones’-castet taler ud om finalekampen: »Alle beder til, de aldrig skal gøre det her igen«

Sponsoreret indhold
Solens sidste stråler fortjener en skål
Skål solen i sænk med Corona, der hjælper dig med at finde Københavns smukkeste solnedgangsspots.
Corona