‘Black Summer’: Netflix koger ny suppe på zombie-knoglerne

‘Black Summer’: Netflix koger ny suppe på zombie-knoglerne
'Black Summer'
3 6
Tv-serie
Hovedforfattere

Karl Schaefer, John Hyams

Medvirkende

Jaime King, Justin Chu Cary, Christine Lee, Sal Velez Jr, Kelsey Flower

Spilletid

8 afsnit á 40 min.

Premiere

Kan ses på Netflix

Er det overhovedet muligt at koge mere suppe på de zombie-knogler, der har invaderet både film og tv de senere år? Den udøde mastodont over dem alle, ’The Walking Dead’, har for nylig fået annonceret spinoff nummer to, og på filmsiden skal vi blot et måneder tilbage for at finde nazi-zombier i ’Overlord’.

Ikke desto mindre har Netflix nu budt ind med deres eget bud på levende døde med glubsk appetit på homo sapiens.

’Black Summer’ foregår i samme univers som den rablende gale Syfy-serie ’Z Nation’ (2014-2018), hvor en zombienado virkede som en ganske naturlig ting.

Sådan én finder man ikke her, og tonalt er der forbløffende stor forskel på de to serier. Hvor ’Z Nation’ er sat i en postapokalyptisk ødemark, befinder vi os her i begyndelsen af zombiernes overtagelse af USA, nærmere bestemt seks uger efter udbruddet.

En række overlevende forsøger at kæmpe sig vej til et opsamlingspunkt i håb om at finde sikkerhed eller flugtmulighed. Blandt dem finder vi Rose, som leder efter sin datter, militærmanden Spears, koreanske Sun, der leder desperat efter sin mor, William, som vil til sin familie i Texas, og endelig Lance, en lidt kujonagtig enspænder.

Hvert afsnit er inddelt i små kapitler på alt fra to til otte minutters varighed. Umiddelbart kunne man få den tanke, at det er webisodes, som så er blevet klasket sammen til de klassiske 40 minutters tv-afsnit (de to sidste er dog væsentlig kortere end de andre).

Det giver rig mulighed for hurtigt at komme rundt omkring de forskellige karakterer. Til tider skaber det nogle krampagtige spring i handling, tid og mellem karaktererne.

Ambitionsniveauet er ellers fint. Et yderst bevægeligt kamera flyver bogstavelig talt rundt over det hele, og i actionpakkede longtakes bliver skuespillernes cardio testet til det maksimale.

Allerede få minutter inde i første afsnit skal Rose løbe med sin familie fra et forladt hus til et militært opsamlingspunkt. Zombierne følger trop, og de er sprintere i bedste ’World War Z’-stil. På sin vis er det også skrækindjagende, at man nærmest ved et fingerknips kan gå fra et være et menneske til et hungrende bæst, hvis eneste mission er at sænke tænderne i kød.

Desværre er der ikke kælet nok for persongalleriet til, at man rent faktisk bekymrer sig om karaktererne. Jamie Kings Rose er nok den, der har mest på spil og bliver nuanceret klarest, men selv her mangler den sidste portion manus-kærlighed.

De to bagmænd, Karl Schaefer og John Hyams, har sandsynligvis skævet til Zack Snyders ’Dawn of the Dead’-remake fra 2004 – fra udgangspunktet i forstæderne, da de adrætte zombier og det brogede ensemble, som forsøger at overleve i apokalypsens første spæde tid. Denne films visuelle og historiemæssige finesse besidder ’Black Summer’ dog ikke.


Kort sagt:
Broget forsøg på at skabe et nyt take på den fortærskede zombiegenre.

Anmeldt på baggrund af hele sæsonen.

LYT TIL VORES PODCAST SOUNDVENUE STREAMER: Det nye afsnit om Aryas ‘Game of Thrones’-sex, udskældt monstergys på Netflix og Sam Rockwell som liderbuks

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold