Chicago gør klar til at sagsøge Jussie Smollett, mens Donald Trump har igangsat sin egen undersøgelse

Chicago gør klar til at sagsøge Jussie Smollett, mens Donald Trump har igangsat sin egen undersøgelse
Jussie Smollett. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Chicago lægger tilsyneladende an til at sagsøge den forhenværende ‘Empire’-stjerne Jussie Smollett, efter at byens borgmester, Rahm Emanuel, kaldte beslutningen om at droppe alle anklager mod Smollett »hvidvaskning af retfærdighed«.

Beslutningen har vagt stor harme hos både politi og borgere – flere har sågar opfordret statsanklageren Kim Foxx til at sige op, efter han lod Smollett gå fri, selvom anklageren fastholdt, at Smollett rent faktisk var skyldig i at iscenesætte sit eget overfald.

Borgmesteren var åbenlyst uenig med beslutningen og valgte at give Smollett en uge til at betale 130.000 dollars tilbage til staten, som udgør overtidsbetalingen for politiefterforskningen. Nu er den deadline overskredet, og det kan meget vel betyde endnu en retssag mod den skandaleramte skuespiller.

Borgmesterkontoret udtaler (via Variety): »Den juridiske afdeling er ved at sammensætte en civil klage, som vil blive indsendt i den nærmeste fremtid. Som del af anklagen vil den juridiske afdeling gå efter at få udbetalt den størst mulige erstatning«.

Hvis sagen ender i retten, vil Smollett endnu engang skulle vidne under ed, hvilket vil give det juridiske system en mulighed for at give en endelig domsafsigelse på skuespillerens skyld i iscenesættelse-sagen. Han kan også risikere at betale mere end tre gange så meget i erstatning, som borgmesterens kontor oprindeligt søgte.

Chicago er ikke de eneste, der har igangsat deres egen undersøgelse. Donald Trump har angiveligt også sat justitsministeriet til at gennemgå sagen efter at have kaldt den en »skændsel for nationen« på Twitter. Trump har selvfølgelig også lidt ekstra i klemme, da Smollett hævdede, at han blev overfaldet af to mænd iført MAGA-kasketter.

Læs også: Alle anklager mod Jussie Smollett er droppet – til stor harme hos politiet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af