‘Date min værste side’ på DR3 dyrker det perfekt uperfekte, og hvor er det dog tamt

‘Date min værste side’ på DR3 dyrker det perfekt uperfekte, og hvor er det dog tamt
Aleksandar og Emma i DR3's 'Date min værste side'.
Foto: DR
2 6
Dokumentarserie
Spilletid

8 afsnit á ca. 30 min.

Premiere

Kan ses på DR3 torsdag kl. 21.30 og på dr.dk

»Jeg kommer til at være nøgen personlighedsmæssigt«, siger 23-årige Aleksandar i ‘Date min værste side’.

DR3’s nye dating-eksperiment undersøger, om ærlighed kan føre til kærlighed. En række singler skal afsløre tre ubarmhjertigt ærlige ting om dem selv – deres værste sider, som de normalt aldrig ville afsløre på en første date. Det udmunder i matches, som to og to skal tilbringe de næste 48 timer alene sammen i et sommerhus, hvor de løbende tvinges til at være ærlige og åbne sig op for hinanden.

Det er jo så vidt fint, at det uperfekte har fået en så fremtrædende plads i vores kultur, hvor strækmærker, deller og tårer vises frem på Instagram uden filter. Men det kan også let slå over i det perfekt uperfekte – at man fremviser en nøje kalkuleret revne i sin ellers så blankpolerede facade. Og det er netop, hvad ‘Date min værste side’ gør.

»Jeg blander aldrig under et kilo bland-selv-slik af gangen«, lyder det fra en af deltagerne. Jo jo, det er da en ret voldsom mængde skumbananer. Men det er også den slags ærlighed, der signalerer uperfekthed på den quirky og nuttede måde.

»Jeg er royalist«, afslører en ung fyr, hvilket hans date bare vender hovedet let på skrå af. »Jeg skriver digte« og »jeg har været croquismodel«, lyder andre bekendelser, men det er da bare sejt. At en stor, muskuløs mand har otte Kähler-vaser i sin lejlighed, er da lidt kikset, men næppe en dealbreaker.

(Foto: DR)

Hvor er dem, der afslører, at de har været utro? At de spiser deres bussemænd? At de har løjet sig til et job? Jeg forstår da som sådan godt, at der går grænsen, for de medvirkende vil trods alt gerne på date. Men når »jeg bruger håndcreme hver dag« fremføres som en af deltagernes værste sider, fiser pointen hurtigt ud af programmet.

Afsnit to når trods alt et spadestik dybere ned end det første. Her får parrene i sommerhuset udleveret en iPad, der indeholder mapper med hver deres personlige afsløringer, som de skal fortælle hinanden om løbende.

Og her oplever vi så et lille glimt af noget ægte, da et par erfarer, at de begge har været indlagt på psykiatrisk afdeling. Når programmet tør prikke til tabuerne, bliver det interessant. Desværre falder det hurtigt til jorden, da parret i det efterfølgende klip sidder i larmende akavet tavshed over aftenens bagte kartofler.

Et andet cringe-højdepunkt i afsnit to er den kække og charmerende Aleksandar, der aldrig har været forelsket (udover måske i Chris Brown), men som til gengæld har haft tonsvis af ubetydelige engangsknald. Han er umiddelbart den mest irriterende deltager i programmet, men sjovt nok også den mest ærlige. Som da daten Emma afslører, at hun blev mobbet som barn på grund af sine flyveører, der senere blev opereret ind.

»Helt klart, de skulle opereres, for det ser jo dumt ud. Men jeg ville aldrig have mobbet dig med det, for det er virkelig nemt spring-over-hvor-gærdet-er-lavest-mobning«, siger Aleksandar, da han ser på billedet af hende som barn. »Ja, ja… øhmm«, mumler Emma, før han slår sidste søm i kisten: »De kaldte dig Dumbo og sådan noget, ikke?«.

(Foto: DR)

‘Date min værste side’ slutter sig til rækken af datingprogrammer, der foregiver at være nytænkende kærlighedseksperimenter, men nok mest af alt blot er underholdning.

‘Koden til kærlighed’ og ‘Date mig nøgen’ bød på sjove og dragende koncepter, men det var forsvindende få af deltagerne, der rent faktisk lykkedes med at finde kærligheden. ‘Billet til kærlighed’ var både kedeligt og resultatløst – hvordan kan man regne med, at der vil opstå amoriner i luften, når man hiver den første og bedste Martin Jensen ind fra gaden og ud på date?

Bedre er gode gamle ‘Landmand søger kærlighed’, der fungerer på grund af de topakavede scener og en jordbunden vært, som faktisk virker til at gå op i deltagernes ve og vel.

Men den ukronede dronning af konceptuelt skarptskårne datingprogrammer er til stadighed ’Gift ved første blik’. Her bliver parrene sat sammen af eksperter, som prøver at give de bedste forudsætninger for, at kærligheden kan blomstre. Og så tager produktionen sig tid og hensyn til de medvirkende.

I den seneste sæson afslørede deltageren Michael, at han som 27-årig var jomfru. Det var både rørende og autentisk, da han af egen fri vilje afslørede et oprigtigt uperfekt tabu af den slags, ‘Date min værste side’ kun kan drømme om. Han og hans udkårne er i øvrigt stadig sammen i dag.

Anmeldt på baggrund af to afsnit.

Læs ogsåAlle har tøj på i Netflix’ ‘Dating Around’ – men det er tidens mest nøgne datingshow

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold