‘Game of Thrones’: Melisandre-profeti fra sæson 3 spåede udfaldet af The Battle of Winterfell

‘Game of Thrones’: Melisandre-profeti fra sæson 3 spåede udfaldet af The Battle of Winterfell
Caurice Van Houten som Melisandre i 'Game of Thrones'.

(Kæmpe spoilers for tredje afsnit af ‘Game of Thrones’ sæson 8)

Siden mystiske Melisandre dukkede op i ‘Game of Thrones’ anden sæson, har fans spekuleret i, hvilken betydning hun kunne have for seriens slutning. I mandagens afsnit stod det klart, at hun hele tiden har vidst, at det var op til Arya Stark at tilintetgøre Westeros’ største fælles trussel, The Night King. Den ret essentielle information fortalte hun faktisk både Arya og alle os seere helt tilbage i sæson 3 ved deres første møde. Profetien lød:

»Jeg ser mørke i dig. Og i det mørke – øjne, der stirrer tilbage på mig. Brune øjne, blå øjne, grønne øjne. Øjne lukkede for evigt. Vi vil mødes igen«.

Dengang var vi ikke klar over, at de blå øjne refererer til den karakteristiske øjenfarve på The Night King og hans hær af døde. Men i det nye afsnit mødes Melisandre og Arya Stark igen, mens opgøret mod de dødes hær er på sit højeste. Her minder Melisandre Arya om profetien fra dengang.

»Du sagde, at jeg ville lukke mange øjne for evigt«, husker Arya, hvortil Melisandre svarer: »Brune øjne, grønne øjne… og blå øjne«. Dér går det op for Arya, hvad hun er skæbnebestemt til at gøre.

»Hvad siger vi til dødsguden?« »Ikke i dag«. Med de ultimative pep-talk-ord i ryggen drager Arya afsted for at redde De Syv Kongerigers fremtid. Da den valyriske ståldolk er svunget og The Night King splintret i tusindvis af stykker, tager Melisandre sin magiske medaljon af og dør som gammel og gråhåret – før solopgang og i Westeros, som hun forudsagde. Hendes mission er fuldført.

Læs også: Anmeldelse – Det nye ‘Game of Thrones’-afsnit skriver sig ind i tv-historien

Få overblikket: De døde i det nye ‘Game of Thrones’-afsnit

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold