Overblikket: De døde i det nye afsnit ’Game of Thrones’

Overblikket: De døde i det nye afsnit ’Game of Thrones’
Salig Ned Stark fik følgeskab i de dødes rige i det nye afsnit 'Game of Thrones', 'The Long Night'.

(Selvsagt: Kæmpe spoilers for ’Game of Thrones’ sæson 8 afsnit 3)

Man glemte at trække vejret under de 75 minutters episke kamp, der udgjorde det nyeste og meget ventede ’Game of Thrones’-afsnit, ’The Long Night’. Og selvom der ikke umiddelbart røg nogen af de allermest bærende karakterer, var der et par tårevædede adieus til store bikarakterer.

Men havde man svært ved at dechifrere begivenhedernes gang i mørket, følger her et overblik over, hvem der gik ind i den evige nat.

Jorah Mormont

Som forudsagt (og ja ja, adskillige af vores forudsigelser gik ikke i opfyldelse, bevares) bragte den loyale Jorah det ultimative offer for sin dronning. Den tidligere bortviste Mormont-slægtning kom Daenerys til undsætning, just som det så allerværst ud for hende på slagmarken, efter hun var røget af sin hårdt trængte drage. Jorah kæmpede en brav kamp, men åndede ud i sin elskedes arme, mens Arya ordnede sagerne andetsteds. Daenerys skylder i allerhøjeste grad Jorah sit liv.

Lyanna Mormont

Den petit leder insisterede på at gå forrest for sit folk i krigen, og det blev hendes død. Men hvilket farvel! Lyanna gik i flæsket på den levende døde kæmpe, der fangede hende i sine kranieknusende hænder, før hun med et hurtigt hug gennem øjet fik taget livet af ham. Med Lyanna og Jorahs bortgang uddøde den sidste rest af Mormont-huset.

Theon Greyjoy

Theon var en af vores favoritter til at dø under The Battle of Winterfell, for den absolutte selvopofrelse syntes at være den eneste salige udgang, der kunne kompensere for de store svigt, han har mønstret gennem årene. Theon har gang på gang været en ussel kujon, men i forsvaret for Bran mod The Night King viste han, hvad han nu er gjort af. »Du er en god mand«, som Bran sagde. Theon kunne gå i døden med en ren samvittighed.

The Night King.

The Night King

Theon kunne ikke stoppe ham, men det kunne – til alles overraskelse – Arya Stark. Et overraskelsesangreb fra den 18-årige fighter var, hvad der skulle til, sekunder før natkongen tog livet af Bran efter en lovlig lang stirrekonkurrence. Arya brugte den selvsamme dolk af valyrisk stål, som i sin tid skulle myrde den lammede Bran i sit kammer på Winterfell. Smukt.

Viserion

Med The Night Kings død gik alle White Walkers og levende døde op i røg – inklusive ét af Daenerys’ (eks-)børn, dragen Viserion, som nattens konge genoplivede fra isdybet i sidste sæson. De to øvrige drager, Drogon og Rhaegal, er dog sluppet med livet i behold, bekræfter traileren til afsnit 4.

Alle dothrakis

De sluttede sig trofast til enken fra deres tidligere Khal. De gik forrest i kampen mod de dødes hær. De gik ud med et lys.

Melisandre

Den røde dronning spåede i sidste sæson, at hun skulle dø i Winterfell, og under sit overraskende comeback slog hun fast, at den lange nat ville blive hendes sidste. Hun gjorde en forskel med sin ild to gange – anden gang reddede det de facto Daenerys, da hun fik lys til at lande sin drage – og hun opildnede Arya til at gå direkte efter The Night Kings strube ved at huske hende på profetien om, at hun ville slukke lyset på både brune, grønne og blå øjne. I sidste ende vandrede hun væk fra Winterfell, hvor Davos holdt øje med, om hun ville leve op til sit dødsløfte. Hun smed sin ungdomsgivende halskæde, blev et par hundrede år gammel igen og faldt om. Mission completed.

Beric Dondarrion

Beric har haft flere liv end en kat, men nu gik den ikke længere. Som Melisandre slog fast, havde lysets mester nu udfyldt sin rolle, efter han som en anden hype man fik gjort The Hound opmærksom på, at Arya havde brug for hans hjælp. Et træk, der som bekendt var afgørende for, at The Night King faldt.

Eddison Tollet

Kommandøren af The Night’s Watch og Jon og Sams gamle ven i sort var den første, der måtte lade livet i ugens afsnit. Edd reddede netop Sam, akkurat som denne var ved at blive spiddet af en zombie-type, men blev derefter selv spiddet bagfra. His watch has ended…

Læs også: Anmeldelse – Det nye ‘Game of Thrones’-afsnit skriver sig ind i tv-historien

Læs også: Teaseren for ‘Game of Thrones’ afsnit 4 er sat i søen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af