Alabama bandlyser elsket animationsserie med homoseksuelt bryllup

Alabama bandlyser elsket animationsserie med homoseksuelt bryllup
Arthur crasher sin lærers bryllup.

I sidste uge stemte 25 republikanske mænd for en ny abortlov i den amerikanske delstat Alabama. Det skal være forbudt at få foretaget en abort, selv hvis graviditeten er resultatet af en voldtægt. Nu har delstaten taget et nyt skridt i retning mod frihedsindskrænkelse og snæversynethed.

I tegnefilmserien ‘Arthur’, som mange 90’er børn især vil kunne huske fra morgenerne foran fjernsynet, bliver Arthurs lærer Hr. Ratburn gift med en anden mand i første afsnit af sæson 22. Det afsnit valgte Alabama Public Television at bandlyse for i stedet at vise en genudsendelse af et tidligere afsnit.

Det homoseksuelle bryllup var ellers en oplagt mulighed for at vise yngre seere, hvordan et parforhold også kan se ud. Ifølge AL.com har tv-kanalen dog ingen planer om at vise det senere hen, da de ikke finder indholdet passende.

»I mere end 50 år har forældre stolet på, at Alabama Public Television forsyner børn med programmer, der underholder, uddanner og inspirerer«, skriver Mike Mckenzie, programdirektør på kanalen, i en mail til AL.com.

»Forældre stoler på, at deres børn kan se APT uden deres overvågning. Vi ved også, at børn, der er yngre end målgruppen, også ser programmet«.

Alabama Public Television har tidligere fjernet et afsnit af ‘Arthur’ i 2005, hvor en af karaktererne besøgte en pige med to mødre.

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ sæson 8 afsnit 6 – Verdens største serie sluttede anderledes, end jeg nogensinde havde forestillet mig

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold