’Battle’: Lisa Teige danser i ny norsk film

’Battle’: Lisa Teige danser i ny norsk film
Lisa Teige spiller Amalie i filmen 'Battle'. (Foto: Jørgen Johansson)

Lisa Teige er kendt som Eva fra ’Skam’, men faktisk er hendes virkelige passion dansen, og det får hun rig mulighed for at bevise med sin hovedrolle i den norske film ’Battle’.

Amalie har rytme i kroppen. Hver morgen starter med de obligatoriske chiafrø og yoghurt, løbetræning og så i skole, hvor hun hænger med sine venner, inden hun skal til træning i moderne dans, som domineres af en skrap og hård lærerinde, spillet af danske Karen-Lise Mynster.

Amalie kommer fra en privilegeret baggrund. Sammen med kæresten og veninderne nyder hun poolen om sommeren eller turen på sejlbåden ud over vandets vindblæste facader. Men da faren pludselig går konkurs, fjernes dansegulvets stabile underlæg, og Amalie og papa må hive teltpælene op og rykke ud i et boligblokområde, der virker forskrækkende for den forkælede hovedperson.

Lisa Teige og Fabian Svegaard Tapia i ‘Battle’. (Foto: Jørgen Johansson)

Chokket over den nye tilværelse væk fra pastelfarvernes trygge spotlys foranlediger Amalie til at holde den hemmelig for hendes nære. De grå bygningers illusionsløse skær springer imidlertid hurtigt ud i et piruetterende fyrværkeri, da hun i den lokale fritidsklub møder hiphopdanseren Mikael (Fabian Svegaard Tapia) og dennes dansecrew.

Streetdansens rå rytmik bliver hurtigt en modsætning til den moderne dans’ kontrollerede og sarte udtryk. Det fører også til lidenskabelig kærlighed, mens dobbeltspillets chassé skaber en sand – om end lettere moderat – dansesuite af forviklinger, drama og kropslig udfoldelse på tværs af de bonede gulve.

’Battle’ er en sød historie båret af velkendte trin. Koreografien er set før i film som ’Save the Last Dance’ og ’Step Up’, bortset fra at rammen er flyttet fra USA til Norge (dele af filmen er faktisk indspillet i Odense).

Det er svært at bevare interessen for Amalie. Overfloden af dansescener akkompagneres af et lidt for vildfarende kamera og en musik, som føles mere stressende end elegant. Fortællingens smutveje mod den endelige forløsning frustrerer. Lisa Teige & co. er velspillende, men det hele bliver simpelthen for pænt.


Kort sagt:
’Battle’ med Lisa Teige fra ’Skam’ er en svingom med klicheerne.

Læs også: Det skal du se i biografen i maj – fra Will Smith som lampeånd til Victoria Carmen Sonne og Casper Christensen vs. Anne Hathaway

Spillefilm. Instruktion: Katarina Launing. Medvirkende: Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Vebjørn Enger, Karen-Lise Mynster. Spilletid: 95 min.. Premiere: Den 2. maj
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af