‘Game of Thrones’-overblik: De døde i kampen om King’s Landing

‘Game of Thrones’-overblik: De døde i kampen om King’s Landing
Joffrey fik selskab af sine forældre i krypten under King's Landing.
Det næstsidste afsnit i 'Game of Thrones' vendte alting på hovedet, da instruktør Miguel Sapochnik placerede os midt i King's Landings gader, så vi på nærmeste hold kunne opleve Daenerys' fortabelse i galskaben. Mange ansigtsløse uskyldige døde, men det altopslugende flammehav ryddede også ud i rækkerne blandt seriens hovedkarakterer.

(Der er selvsagt spoilers forude)

Varys

The Master of Whispers forsøgte indædt at forgifte Daenerys’ mad med hjælp fra sine små fugle, men lige meget hjalp det. Jon afviste Varys’ idé om selv at gå efter tronen, og Tyrion stak ham til sidst til Daenerys, som beordrede hans død ved drageild.

Varys har ikke haft meget at rykke rundt med i de seneste sæsoner, men skuespilleren bag, Conleth Hill, leverede en værdig afslutning for den ultimative rænkesmed. Med ordene »jeg håber, at jeg har fortjent det«, så Varys durk ind i Drogons gab uden at blinke. At han på ingen måde burde have ladet livet, stod for alvor klart, da vi få scener senere så, præcis hvad Daenerys er i stand til.

Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) (Foto: Helen Sloan/HBO)

Euron Greyjoy

Man kunne for alvor kippe med det danske flag, da Pilou Asbæk og Nikolaj Coster-Waldau endelig tog kampen om Cersei ved vandkanten under The Red Keep. Asbæks arrogante søulk tog kampen op med Kingslayeren og hans sværd – kun udrustet med en kort dagger og et sæt stirrende, gale øjne.

Og faktisk så det kortvarigt ud til, at Euron ville overmande Jaime, da han gav ham to velplacerede stik i brystet. Det blev dog i sidste ende Jaime, der slæbte sig væk – dødeligt såret, men med livet i behold – mens Euron slog sig til tåls med sit endeligt. Tanken om at have dræbt den berygtede kongedræber var tydeligvis nok til at sende ham afsted med et smil på læben. At det i stedet var en bunke murbrokker, der tog Jaime af dage, siger vi ikke til nogen.

Qyburn

Den gale maester og opfinder Qyburn måtte lade livet til sit eget Frankenstein-monster, The Mountain, der tydeligvis ikke havde meget tilovers for sin skaber. Cerseis Hand vaklede dog ikke i sin tro på den oprindelige gale dronning, selv da det så sortest ud. Det er efterhånden de færreste, man kan sige det om i ‘Game of Thrones’.

The Golden Company

Den mytiske gruppe af lejesoldater fra Essos var et ganske kort bekendtskab. I en yderst effektfuld scene, hvor Drogons drageild høres i det fjerne, mens kompagniets leder Harry Strickland ser sig nervøst omkring, faldt Daenerys soldaterne i ryggen med et buldrende flammehav. Grey Worm tog sig af Strickland, og så var den ged ellers barberet.

The Hound.

The Hound og The Mountain

Efter utallige bønner fra sværdkampshungrende fans gav David Benioff og D.B. Weiss os endelig den sagnomspundne Cleganebowl. Man kunne have ønsket, at The Mountain ikke mistede sin hjelm i kampens hede og åbenbarede det hæsligste ansigt i ‘Game of Thrones’ historie, men man kan ikke få det hele.

Selv ikke The Hound kunne lade være med at grine af den absurde tvekamp med sin muterede storebror, der stadig stod efter et sværd i maven og en kniv i panden. Men det var dog alligevel tilfredsstillende endelig at se Sandor Clegane få hævn over The Mountain ved at skubbe ham ud i et rødligt flammehav som det, broren brugte til at vansire ham, da de var børn – også selvom det kostede ham sit eget liv.

Cersei og Jaime i sæson 7.

Jaime og Cersei

Kærligheden sejrede i sidste ende for Lannister-tvillingeparret. I seriens første afsnit sagde Jaime, »hvad man ikke gør for kærlighed«, inden han skubbede Bran ud ad vinduet, og i sine sidste øjeblikke viste han nøjagtigt, hvor langt han var villig til at gå for sin elskede søster – hele vejen ind i døden.

Jaime forblev den mest komplekse karakter i hele serien helt frem til sit endeligt – og det skyldes ikke mindst Nikolaj Coster-Waldaus fremragende præstation i rollen som den selvhadende Kingslayer, der kortvarigt fandt fred på den gode side, men i sidste ende ikke kunne vende ryggen til sin fortid. Samtidig klædte det Cersei at spille på nye tangenter for første gang i lang tid, efter hun har givet den alt som en skruppelløs superskurk.

Det var en simpel, men smuk afslutning på to af seriens vigtigste karakterer, der forlod verden, som de ankom – ved hinandens side.

Læs også: De største spørgsmål før sidste afsnit ‘Game of Thrones’

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ afsnit 5 – Storslået opgør reduceret til en enkelt pointe

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold