Netflix og Disney truer med at trække sine produktioner fra Georgia efter kontroversiel abortlov

Netflix og Disney truer med at trække sine produktioner fra Georgia efter kontroversiel abortlov
'Avengers: Endgame' blev blandt andet optaget i Georgia.

De to mediegiganter Disney og Netflix truer med at trække deres produktioner – til en værdi af millioner dollars i hundredevis – fra Georgia, efter delstaten vedtog den kontroversielle abortlov, der gør det ulovligt at få en abort, når først fosterets hjerteslag kan opfanges (efter cirka 6 ugers graviditet).

Disneys CEO, Bob Iger, fortæller til Reuteurs, at han tvivler på, at de vil fortsætte med at producere i Georgia, der ellers tilbyder en lukrativ skatterabat til de store filmproduktioner: »Jeg tror, at mange af de folk, der arbejder for os, ikke har lyst til at arbejde i Georgia. Og vi vil efterkomme deres ønsker i denne sag. Lige nu holder vi skarpt øje med sagen«. Disney har senest optaget blockbustere som ‘Black Panther’ og ‘Avengers: Endgame’ i staten.

Også Netflix har bragt store produktioner som ‘Ozark’ og ‘Stranger Things’ til Georgia. Men ifølge indholdschefen Ted Sarandos er det nok også snart fortid: »Vi har mange kvinder, der arbejder på produktioner i Georgia, hvis rettigheder – sammen med millioner af andres – vil blive alvorligt begrænset af denne lov«.

Georgias abort-lov skal efter planen vedtages 1. januar 2020. Det vurderes, at underholdningsbranchen står for 92.000 jobs i staten, mens film- og tv-produktioner indbragte staten 2.7 milliarder dollars i 2017.

Læs også: Alabama bandlyser elsket animationsserie med homoseksuelt bryllup

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af