Se de første internationale reaktioner på Tarantinos ‘Once Upon a Time in Hollywood’ – fra »episk« til »skandaløs«

Se de første internationale reaktioner på Tarantinos ‘Once Upon a Time in Hollywood’ – fra »episk« til »skandaløs«
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio og Al Pacino i 'Once Upon a Time in Hollywood'.

I går, tirsdag, fik Quentin Tarantinos længe ventede ‘Once Upon a Time in Hollywood’ verdenspremiere på Cannes Film Festival – 25 år efter, ‘Pulp Fiction’ indtog selvsamme festival og endte med at nuppe de gyldne palmer i hovedkonkurrencen.

Den stjernespækkede film, der blandt andet kan bryste sig af Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Al Pacino, Lena Dunham og Dakota Fanning på rollelisten, foregår i Hollywood i 1969 med udgangspunkt i Charles Manson-kultens berygtede mord på Sharon Tate. Og visningen i går affødte ifølge adskillige medier en mange minutter lang stående ovation fra publikum i salen.

Nu er anmeldelserne så begyndt at tikke ind, men det er en blandet pose bolsjer, om end det er småt med decideret negative røster:

Hvor The Guardians femstjernede anmeldelse (fuld plade for avisen) kalder Tarantinos niende film for både »skandaløs, desorienteret, uansvarlig og også fantastisk« såvel som »fortryllende«, forholder Variety sig mere lunkent – »en vanvittigt medrivende collage af en film, men i sidste ende ikke et mesterværk« – mens Los Angeles Times let og ret mener, at filmen er »episk«.

Screen Daily beskriver ‘Once Upon a Time in Hollywood’ som Tarantinos »kærlighedsaffære« og Indiewire mener, at filmen er en »uapologetisk fantasi« der »ikke helt kommer nogen vegne«.

Og herhjemme skriver vores egen filmredaktør Jacob Ludvigsen, at ‘Once Upon a Time in Hollywood’ er Tarantinos »mest u-tarantinoske film til dato«.

På Twitter er pressefolkets umiddelbare reaktioner imidlertid eksplosive og overvejende positive, og de fleste lader til at være enige om, at særligt Brad Pitt giver en helt fænomenal præstation, mens filmens slutning mildest talt er mind blowing.

Læs også: Anmeldelse af ‘Once Upon a Time in Hollywood’ – Quentin Tarantino giver Hollywood uskylden tilbage

Læs også: Alle Quentin Tarantinos film rangeret fra værst til bedst

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold