Afgørende moment i ‘Game of Thrones’-finalen var anderledes i manuskriptet

Afgørende moment i ‘Game of Thrones’-finalen var anderledes i manuskriptet
Drogon nedsmelter jerntronen i sidste afsnit 'Game of Thrones'.

Det sidste afsnit i ‘Game of Thrones’ delte som bekendt vandene, og nu er der mulighed for at svælge ekstra i herlighederne og fortrædelighederne, efter manuskriptet til afsnittet blev lagt op på Emmy-uddelingens side (HBO-serien er nomineret til et hav af Emmy-nomineringer i år).

Manusset ser ud til nu at være blevet fjernet igen (det skulle dog undre, om man ikke kan grave det op fra internettets mørke afkroge), men inden da var særligt én væsentlig forskel fra det endelige produkt blevet bemærket.

I sidste afsnit var et af de store øjeblikke, da dragen Drogon med sin ild brænder den jerntrone, som hele dramaet har roteret omkring igennem otte sæsoner. I serien fremstår det tydeligt som et bevidst valg fra dragens side i kølvandet på Daenerys’ død, men sådan er det ikke i manuskriptet. Her er det tilfældigt, at Drogons ild rammer tronen.

»Vi ser ilden bygge op i hans (Drogons, red.) hals. Jon ser det også. Han forbereder sig på at dø«, lyder det i manuskriptet.

»Men eksplosionen er ikke til ham. Drogon vil brænde verden ned, men han vil ikke dræbe Jon. Han spyer ild på bagvæggen og ødelægger, hvad der er tilbage af store røde murbrokker og sten. Vi kigger over Jons skulder, som ilden glider hen mod tronen – ikke målet for Drogons vrede, bare en dum tilskuer fanget i storbranden«.

Mens det i serien tillægges en stor symbolsk betydning, at dragen gør det, som menneskene ikke har formået, reduceres tronen i manuskriptet til en dum død ting – hovedforfattere D.B. Weiss’ og David Benioffs ord forsøger tilsyneladende at udstille, hvor grundlæggende åndssvag menneskernes kamp efter magten er.

Havde det været værre eller bedre?

Læs også: Når du er færdig med at tilsvine slutningen på ‘Game of Thrones’, så tænk lidt over det store billede

Læs også: ‘Game of Thrones’-stjernernes psykiske nedtur er slet og ret tankevækkende

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold