Bruce Lees datter om Tarantino: »Han skal bare holde sin kæft«

Bruce Lees datter om Tarantino: »Han skal bare holde sin kæft«
Mike Moh som Bruce Lee i 'Once Upon a Time in Hollywood'.

Der var nok ikke mange, der havde ventet, at portrættet af Bruce Lee ville blive det mest omdiskuterede element i Quentin Tarantinos ’Once Upon a Time in Hollywood’. Særligt Bruce Lees datter og en Bruce Lee-ekspert har ytret skarp kritik af måden, Lee fremstår i filmen.

Tidligere på ugen kom det frem, at Tarantino ikke tog kritikken særlig alvorligt.

Bruce Lees datter, Shannon Lee, svarer nu tilbage på instruktørens seneste udtalelser.

»Han skal bare holde sin kæft. Det ville være skønt. Enten det, eller også skulle han undskylde, eller i det mindste sige: ’Jeg ved ikke rigtig, hvordan Bruce Lee var. Jeg skrev det bare til min film. Men det skal altså ikke ses som et billede på, hvordan han virkelig var’«, siger hun til Variety.

Ifølge Shannon Lee fremstår Tarantinos udgave af Bruce Lee (i skikkelse af Mike Moh) som arrogant og kæphøj. I en allerede famøs scene ytrer han, at han sagtens kunne vinde over bokseren Muhammad Ali i et slagsmål. Denne dialog retfærdiggør Tarantino ved at hævde at have læst det i en biografi skrevet af Lees enke Linda Lee Cadwell.

Men det er angiveligt ikke helt korrekt. I hendes bog, ’Bruce Lee: The Man Only I Knew’, kommer udtalelsen nemlig slet ikke fra stjernen selv, men fra en kritiker, som skrev: »Dem, der har set (Bruce) Lee, ville spille penge på, at Lee kunne slå Cassius Clay (Muhammad Ali, red.) sanseløs«.

Shannon Lee har som sådan ikke noget imod, at hendes far bliver portrætteret i fiktionsfilm. Men hun finder Tarantinos argumentation tvivlsom:

»En af de ting, som er ret problematisk ved hans svar, er, at på den ene side vil han gerne fremlægge det som fakta, og på den anden side vil han gerne blive i fiktionens verden«. Hun uddyber: »Tarantino kan portrættere Bruce Lee, som han vil, men det er lidt ubehageligt, at han siger ’Jamen, det var sådan, han var, men det er en fiktionsfilm, så det behøver man ikke bekymre sig om’«.

’Once Upon a Time in Hollywood’ kan ses i biografen fra i dag.

Læs også: ’Once Upon a Time in Hollywood’ er indhyllet i kontroverser – her er de fire største kritikpunkter mod Tarantinos film

Anmeldelse af ‘Once Upon a Time in Hollywood’: Quentin Tarantino giver Hollywood uskylden tilbage

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold