Mickey Rourkes 30 år gamle fejde med Robert De Niro kostede ham rolle i ’The Irishman’

Mickey Rourkes 30 år gamle fejde med Robert De Niro kostede ham rolle i ’The Irishman’
Mickey Rourke i sit comeback 'The Wrestler'.

(Opdatering 20. september 09.06: Producerne og castingchefen bag ‘The Irishman’ har over for Indiewire afvist, at Mickey Rourke nogensinde har været overvejet til en rolle i filmen) 

En af efterårets mest ventede film er uden tvivl Martin Scorseses Netflix-film ’The Irishman’. Her kører han det tunge skyts i stilling, når skuespilveteranerne Robert De Niro, Joe Pesci og Al Pacino spiller sammen i en historie, der udspiller sig over fire årtier.

Nu er det så kommet frem, at også Mickey Rourke var blevet tilbudt at medvirke, men at det på grund af en gammel konflikt med Robert De Niro faldt til jorden. Det fortæller Rourke (som har en fortid som professionelle bokser) i et interview med italiensk tv:

»For seks måneder siden var jeg fattig. De eneste penge, jeg havde, var, fra da jeg var i Rusland for at bokse. Alle de andre penge var væk, men så kom Marty Scorsese, den fantastiske instruktør, og sagde, at han gerne ville mødes med mig angående en rolle i en film sammen med Al Pacino, Joe Pesci og Robert De Niro. Men casting-personerne fortalte så min manager, at Robert De Niro nægtede at arbejde sammen med mig i en film«.

Det problematiske forhold mellem de to skuespillere skulle være opstået under deres arbejde med filmen ’Angel Heart’, hvor Rourke under indspilningerne satte spørgsmålstegn ved De Niros autenticitet og efter sigende fortalte ham, hvor skabet skulle stå:

»Sagens kerne er, at han ikke har glemt, hvad der skete for over 20 år siden. Der satte jeg ham på plads. Før det var der ingen skuespiller, der nogensinde havde sat ham på plads«, fortæller Rourke og fortsætter:

»Jeg ser ikke op til ham mere. Jeg ser igennem ham. Jeg kom selv fra bunden af samfundet. Han ved ikke en skid. Han kender ikke til det liv. Jeg levede det fucking liv. Hver gang jeg ser hans ansigt, ser jeg lige gennem hans røvhul! Forstår du?«.

Rourkes opvækst og karriere har, i modsætning til De Niros, været noget turbulent. Misbrug og uregerligt temperament gjorde ham også upopulær blandt kolleger. Han var stort set dømt ude i Hollywood, indtil han fik et comeback i Darren Aronofskys ’The Wrestler’, men på trods af filmens succes har det været svært for skuespilleren at finde fodfæste i branchen igen.

‘The Irishman’ får premiere på New York Film Festival senere i september og lander sidenhen på Netflix 27. december. Det vides endnu ikke, om filmen bliver vist i biografen, som en anden prominenteNetflix-film ’Roma’ gjorde sidste år.

Læs også: ‘The Irishman’ bliver Martin Scorseses længste film til dato

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold