’Our Boys’: Ny HBO-serie om optakten til Gaza-konflikt er rørende, forfærdende, fremragende

’Our Boys’: Ny HBO-serie om optakten til Gaza-konflikt er rørende, forfærdende, fremragende
'Our Boys'.

Den israelsk-amerikanske miniserie ’Our Boys’, som for tiden kan ses på HBO Nordic, er et hjerteskærende drama, som sætter ansigt på de sjæle, der så sjældent får opmærksomhed i krigens katastrofer. Det er tragisk, sitrende og går lige i hjertet.

Serien er blandt andet skabt af Hagai Levi, der både stod bag ’The Affair’ og den israelske originalversion af ’In Treatment’. Det er en langsom og dragende fortælling om de forfærdelige begivenheder, som fandt sted i 2014, og som startede endnu en blodig konflikt mellem Israel og Palæstina. Den begynder med kidnapningen af de tre israelske teenagere, Naftali Frenkel, Gilad Shaer og Eyal Yifrah, der få uger senere blev fundet myrdet.

Chok og sorg efterfølges af voldsomme uroligheder. Få dage efter findes liget af den unge palæstinenser Mohammad Abu Khdeir, som var blevet tæsket og brændt i live. ’Our Boys’ er historien om konflikten, om opklaringsarbejdet omkring Khdeirs mord, om hans families dybe sorg, om racisme, hykleri, religion og ekstremisme og de mange børn, unge og familier, som hver dag vokser op og lever blandt hinanden i et område, hvor håb og håbløshed er to sider af samme mønt.

Karakterernes skæbne og handlinger er flettet sammen: Forældrene Hussein og Suha Abu Khdeir (Jony Arbid, Ruba Blal Asfour) til den afdøde Mohammad (Ram Masarweh), hvis sorg brænder gennem skærmen i personlig smerte og forvirring. Simon (Shlomi Elkabetz), som er ansat hos den israelske efterretningstjeneste Shin Bet (tidligere Shabak), der med weltschmerz i såvel ansigtstræk som positur må forsøge at opklare mordet, mens den politiske propagandamaskine forsøger at komme i omdrejninger. Og den unge, ultra-ortodokse jøde Avishai (Adam Gabay), der er underlagt strenge familiære krav og måske/måske-ikke er indblandet i forbrydelsen.

Alle rollerne leveres med blændende skuespil i en serie, som måske nok er langsom, men som til gengæld belønner den tålmodige seer. Det er en sti ind i et yderst komplekst og detaljerigt portræt af en gruppe mennesker og et område i verden, som til stadighed lider.

’Our Boys’ er en svær og smukt orkestreret serie, der også har mødt en vis modstand. Og selvom den med sit dokumentariske præg (der bruges også reelle optagelser fra urolighederne i Gaza) har et konkret fokus på specifikke realpolitiske omstændigheder, er det en historie, som bør vedkomme os alle.


Kort sagt:
’Our Boys’ er både rørende, forfærdende og fremragende.

Anmeldt på baggrund af de seks første afsnit.

Læs også: Her er serierne, du skal streame i september – fra nye TV 2-satsninger til Netflix’ milliard-transfer

Tv-serie. Hovedforfattere: Hagai Levi, Joseph Cedar og Tawfik Abu-Wael. Medvirkende: Shlomi Elkabetz, Jony Arbid, Adam Gabay, Ruba Blal Asfour, Jacob Cohen. Spilletid: 10 afsnit à 55 minutter. Premiere: Kan ses på HBO Nordic
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af