Sean Bean nægter at dø mere på film

Sean Bean nægter at dø mere på film
Sean Bean i 'Game of Thrones'.

Alec Trevelyan i James Bond-filmen ’GoldenEye’, Boromir i ’The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’ og Ned Stark i ’Game of Thrones’. Det er blot nogle af de over 20 (!) titler, hvor den britiske skuespiller Sean Beans karakter har måttet lade livet. Den dødelige udgang hænder faktisk så ofte, at hans filmografi er gået hen og blevet lidt af en internetjoke.

I et interview med The Sun kan skuespilleren nu fortælle, at han faktisk er begyndt at takke nej til karakterer, der ikke overlever filmen. Simpelthen fordi publikum forventer det:

»Jeg har sagt nej til ting. Jeg sagde til dem: ’De (publikum, red.) ved, at min karakter dør, fordi jeg er med.’ Jeg var nødt til at stoppe med det og i stedet begynde at overleve. Ellers er det altså alt for forudsigeligt«.

Skuespilleren har også aktivt måttet sige fra over for producere, når de pludselig meddelte, at de ville aflive hans karakter, og selvom Bean helst ikke vil dø mere, så er han angiveligt ikke for fin til at blive lemlæstet: »(…) de sagde ’Vi slår dig ihjel’, men da jeg sagde ’nej’, så sagde de ’Vi nøjes bare med at skade dig rigtigt meget’. Det var okay, så længe jeg forblev i live«.

Bean fik sit store internationale gennembrud som Bond-skurk i Pierce Brosnans første Bond-film ’GoldenEye’. En rolle, som på mange måder har sat et aftryk på hans efterfølgende karriere i form af en lang række andre skurkeroller:

»Jeg har spillet mange skurke. De var fantastiske, men det var ikke særligt tilfredsstillende, og jeg døde altid«.

Sean Bean er snart aktuel i science-fiction thrilleren ’Possessor’ sammen med Tuppence Middleton og Jennifer Jason Leigh. Og meget tyder altså på, at han overlever her.

Læs også: Hvorfor Sylvester Stallone ­er meget mere end et muskellevn fra 80’erne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af