Sundance-vinderen ’Clemency’ giver kuldegysninger – se traileren

Tidligere i år skrev filmmageren Chinonye Chukwu historie, da hun blev den første sorte kvinde til at vinde hovedprisen på Sundance Film Festival. Det gjorde hun med filmen ’Clemency’. Nu får vi andre den første forsmag.

Tiden tikker derudaf i traileren, hvor vi møder Alfre Woodard (’Empire’ og ’Luke Cage’) i rollen som fængselsbetjenten Bernadine Williams. Hun har i flere år stået for henrettelserne på fængslets dødsgang. Det er et psykisk hårdt arbejde, som sætter sine tydelige spor, både på hende og menneskene omkring hende.

Alfre Woodard har fået stor ros for sin iskolde præstation i filmen. En indsats, som The Hollywood Reporter kalder »hendes karrieres bedste«. Også Indiewire beskriver hendes portræt af den hårdt prøvede fængselsbøddel, der er tvunget til at holde alle sine følelser tæt inde til kroppen, som »brilliant«.

Udover hovedprisen på Sundance blev ’Clemency’ også vist på dette års Toronto Film Festival, hvor den blev mødt særdeles positivt. Om filmen kan tage det positive buzz med sig videre ind i den nært forestående award-sæson, må tiden vise.

’Clemency’ får amerikansk premiere til december. Der er endnu ingen dansk premieredato.

Læs også: Årets danske Oscar-kandidat skal findes: Der er kun ét rigtigt valg

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold