Charlize Theron taler ud om, hvordan en »meget berømt instruktør« chikanerede hende, da hun var ny i branchen

Charlize Theron taler ud om, hvordan en »meget berømt instruktør« chikanerede hende, da hun var ny i branchen
Charlize Theron som Megyn Kelly i 'Bombshell'.

Til februar får en af tidens mest ventede film premiere under titlen ’Bombshell’. En film, der handler om Fox News-mogulen Roger Ailes’ storhed og i særdeleshed fald, idet en række kvinder tager bladet fra munden omkring hans opførsel og den nedbrydende misogyni og krænkende tone på Fox News.

I en af hovedrollerne som den amerikanske journalist Megyn Kelly, der var med til at anklage Ailes, finder vi Charlize Theron. En rolle, der ifølge journalisternes første dom kunne vinde hende en seriøs Oscar-indstilling. Og en rolle, hvis historie vækker en form for genklang i Therons samme.

I et nyt interview med NPR fortæller Charlize Theron om, hvordan hun selv blev chikaneret af en »meget berømt instruktør« i begyndelsen af hendes karriere. En historie, der i manges ører måske nok lyder ny, men som Theron for længst afslørede i tidligere interviews – inklusive navnet på den givne instruktør, der aldrig blev offentliggjort.

»Jeg afslørede hans navn,« fortæller Theron. »Det ved I ikke, fordi hver gang, jeg røbede hans navn, tog journalisten en beslutning om ikke at skrive navnet, hvilket viser, hvor dybt systematisk dette problem er«.

»Jeg var lige begyndt, jeg vidste ikke, hvad der var op og ned, og jeg sagde til mig selv, mens jeg kørte derhen klokken ni om aftenen: ’Måske er det sådan, de gør det i filmbranchen’,« genkalder Theron i interviewet. »Jeg bebrejdede mig selv meget … at jeg ikke sagde alle de rigtige ting, og at jeg ikke bad ham skrubbe af, og at jeg ikke gjorde alle de ting, vi så gerne vil tro på, at vi vil gøre i den slags situationer«.

Theron fortæller, at hun otte år efter chikanen mødte instruktøren igen i håb om at kunne konfrontere ham med hans opførsel og nå en form for følelsesmæssig afslutning på hele affæren: »Jeg skulle have det øjeblik, jeg ikke havde haft med ham. Han bevægede sig bare væk fra samtalen, han ville ikke adressere det. I det øjeblik stod det klart for mig, at det ikke var hans første gang, og at han havde gjort det før, og at andre kvinder havde udråbt ham«.

Charlize Theron udtaler i samme interview, at hun først i #MeToo-tiden følte, der kom reelle konsekvenser af folks handlinger. Og hun hverken ønskede eller ønsker at skåne instruktøren, som chikanerede hende, for disse. »Jeg har altid været ærlig omkring det. Jeg har intet ønske om at beskytte ham, men jeg vil heller ikke have ham til at overskygge denne film lige nu«.

»Der kommer et rigtigt tidspunkt, hvor jeg vil tale om det igen, og jeg vil sige hans navn, ja,« erklærer hun.

‘Bombshell’ får dansk premiere den 27. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af