Joaquin Phoenix arresteret under klimademonstration

Joaquin Phoenix arresteret under klimademonstration
Joaquin Phoenix til demonstration foran Capitol Hill i Washington D.C.
Foto: Tasos Katopodis / Stringer / Getty Images

Joaquin Phoenix blev arresteret fredag aften dansk tid, da han deltog i en klima-demonstration foran Capitol Hill i Washington D.C. arrangeret af medskuespilleren Jane Fonda. Det skriver Deadline.

Phoenix var en af 300 deltagere i Fondas ugentlige klima-demonstration i den amerikanske hovedstad, hvoraf 147 blev arresteret, herunder Phoenix og skuespilleren Martin Sheen (‘Apocalypse Now’, ‘The Departed’). Fonda er selv blevet arresteret adskillige gange over de sidste par måneder i forbindelse med sine demonstrationer.

Kort inden politiet dukkede op adresserede Phoenix forsamlingen og advokerede for, at folk ændrer deres kostvaner for at redde miljøet:

»Nogle gange undrer vi os over, hvad vi kan gøre i kampen mod klimaforandringer. Der er noget, du kan gøre i dag og i morgen ved at træffe et valg omkring, hvad du indtager. Der er ting, jeg ikke kan undgå. I går aftes, fløj jeg i et fly for at være her i dag, men én ting, jeg kan gøre, er at ændre mine kostvaner«.

Phoenix modtog en Golden Globe for sin præstation i ‘Joker’ tidligere på ugen og også her adresserede han klimaet under sin takketale. Skuespilleren havde derudover overtalt Globe-arrangørerne til udelukkende at servere vegansk mad på aftenen. Desuden har Hollywood-stjernen aflagt et løfte om at bruge det samme jakkesæt under hele prissæsonen – en beslutning, som er blevet mødt med både ris og ros.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold