‘The Cave’-instruktør Feras Fayaad omsider lukket ind i USA – klar til Oscar-showet

‘The Cave’-instruktør Feras Fayaad omsider lukket ind i USA – klar til Oscar-showet
Dr. Amani i Feras Fayaads 'The Cave'.

Den danskproducerede Syrien-dokumentar ‘The Cave’ er nomineret til en Oscar, men indtil nu har der hersket stor tvivl om, hvorvidt dens instruktør Feras Fayaad ville få lov til at være til stede under uddelingen i Los Angeles.

Fayaad var blevet nægtet visum til USA på grund af landets stramme immigrationslovgivning og blev senest tilbageholdt i lufthavnen i København efter en rejse til Tyrkiet, men efter ugers kamp er det nu lykkedes: Den syriske instruktør er vel ankommet til Los Angeles, klar til at deltage i opvarmningen til Oscar-showet 9. februar.

»Efter ugers uro og kamp og forhindringer, som ingen burde skulle gå igennem, kan vi rapportere, at Feras er ankommet sikkert her til aften i Los Angeles«, skrev National Geographic, der står bag filmen, på Instagram tidligere på morgenen dansk tid.

Feras Fayaad, der til daglig bor i Berlin i eksil fra sit hjemland, har tidligere været Oscar-nomineret for ‘Last Men in Aleppo’. Hans nye, hjerteskærende film, der er produceret af danske Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, handler om lægerne på et undergrundshospital i Syrien, der kæmper for at redde liv under umenneskelige vilkår. Den følger særligt den unge kvindelige læge – og chef på hospitalet – Dr. Amani, og National Geographic kæmper nu for, at hun også kan få lov at deltage i Oscar-showet.

‘The Cave’ er i hård konkurrence i årets dokumentarfelt fra særligt ‘American Factory’ og ‘Honningland’, der også er nomineret i kategorien bedste internationale film.

View this post on Instagram

The outpouring of support from the documentary and entertainment community to help us in our efforts to have The Cave's director Feras Fayyad return to the US has been overwhelming. After weeks of turmoil and struggle and obstacles no one should have to endure, we can report that Feras arrived safely this evening in Los Angeles. Feras is a visionary filmmaker and activist who has dedicated his life to sharing Syrian stories, often at great risk to himself and the tireless and dedicated teams that work with him. His film, The Cave, implores us to bear witness to the ongoing atrocities of the Syrian crisis and to stand with those, like Dr. Amani, who refuse to be silenced. Through the power of film, as only he can, he has brought us into Dr. Amani’s world, and we are all a little bit better, more aware, and more compassionate, because of it. She is a true hero; a true humanitarian; the first woman to be a director of a hospital in Syria; and a true inspiration. Our hope and focus now is to try and arrange for Dr. Amani to also attend the Oscars and spend some time in the U.S. supporting her fund. We are grateful to the film community who feels as we do that now, more than ever, it’s crucial that we support and give a platform to storytellers and artists such as Feras who are attempting to enlighten, inform and inspire the world through their work.

A post shared by Nat Geo Documentary Films (@natgeodocs) on

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold