Historierne bag modehusenes ikoniske logoer

De ser ofte enkle ud, men der ligger blod, sved og tårer bag de store modehuses ikoniske logoer. Vi ridser op, hvordan seks af de største er kommet til verden.
calvinklein1

 

Calvin Klein

Det amerikansk modehus blev grundlagt i 1968, da hippiestilen var moderne. Calvin Klein valgte dog en anden retning og designede i stedet enkelt og elegant tøj. Selskabet er i dag ejet af Phillips-Van Heusen og har hovedkvarter på Manhattan.

Logoet fra assistenten
Calvin Kleins designassistent Jeffrey Banks (i perioden 1973-76) har søgt anerkendelse for CK-logoet, da han hævder at have lavet den første version på ærmet af en brun T-shirt. I første omgang var t-shirten med ’CK’ tænkt som en gave til Calvin Klein. Derefter blev den uniformen til de ansatte under Calvin Kleins modeshow, hvor den fik massiv opmærksomhed og skabte stor efterspørgsel fra indkøberne.

Kiddie porn-marketing?
Calvin Klein gjorde sig yderst bemærket i 90’erne med en stribe kampagner, der blev nøglen til brandets success. Blandt andet med den dengang 15-årige Brooke Shields som model i en kampagne for Calvin Klein Jeans, hvor hun siger: »Do you want to know what comes between me and my Calvins? Nothing!«
Det var bare énaf flere kampagner, som blev forbudt at vise på tv. I begyndelsen af 90’erne fik Kate Moss’ internationale karriere et ordentligt skub af Calvin Klein, der senere også tilbød hende en ny mulighed for at genoplive sin karriere i 2002 efter kokainskandalen.

Soundvenue 1 / 6 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold