Her er Københavns bedste vintage- og secondhandbutikker

Her skal du gå hen, hvis du er til unikke items og billige køb.

 

Studio Travel

Studio Travel finder sine designerfund over hele verden og de to vintagebutikker er blandt dem, der er bedst til også at fange sæsonens tendenser. Så hvis du godt har fanget, at vintage ikke bare handler om at spare penge, men om de unikke og sjældne fund, så går du ikke forgæves i de to butikker. Følg også Studio Travel på Facebook.
Blågårdsgade 14, Kbh. N og Hyskenstræde 8, Kbh. K

 

Hypetrade

Glad for sneakers, men lidt træt af, at priserne bare skyder i vejret, eller at det nogle gange forventes, at man skal ligge i en sovepose i tre døgn? Så tag forbi Hypetrade tæt på Strøget, hvor man kan få alt fra de populære grå New Balance-sneakers til de limited edition-sneakers, du aldrig fik fat i – alt sammen til en bedre pris og uden brug af sovepose. Læs mere og se udvalget på butikkens website.
Badstuestræde 17, Kbh. K

 

O-S-V. Secondhand Fashion

Vil du gerne have kæresten med på vintage-shopping, så er O-S-V. Secondhand Fashion den oplagte destination, da den store butik blot et stenkast fra Krystalgade giver lige plads til herre- og damemode. Find blandt andet et bredt udvalg af kendte mærker som Acne, Norse Projects og Han Kjøbenhavn og følg med på butikkens website.
Peder Hvitfeldts Stræde 4, Kbh. K

 

Liafi Studio

I Københavns store udbud af vintage-butikker er der ikke mange, der kun er målrettet herrerne, men det er Liafi Studio, der faktisk ligger lige overfor Wasteland i Studiestræde. Butikken blander vintage med samples fra flere danske brands og deres egne t-shirts. Hvis du er til tidens streetwear-bølge og danske mærker som Han Kjøbenhavn, Asger Juel Larsen og Soulland, så burde du kunne finde mange gode ting hos Liafi Studio. Du kan jo starte med at tjekke deres website.
Studiestræde 18, Kbh. K

 

Muda Nashi

I hjertet af Frederiksberg ligger den lille intime vintage-butik Muda Nashi, hvor man kan finde et kurateret udvalg af de seneste sæsons bestsellers såvel som det tøj og de sko, tasker og accessories, der stadig bliver revet ned fra nogle af de største modemærkers hylder. Leder du efter et par klassiske Chloé ballerinaer eller måske en Alexander Wang taske? Så besøg Muda Nashi. Læs mere på butikkens website.
Godthåbsvej 11A, Frederiksberg

 

Audrey Vintage

Er du fan af ‘Breakfast at Tiffany’s’ og har du en drøm at udleve din indre Holly Golightly, så er den lille tidslomme Audrey Vintage på Frederiksberg et besøg værd. Ejer Lone Kahn håndplukker butikkens udvalg i blandt andet Paris, og alt derinde – fra kjolerne i det gamle trægarderobeskab til smykkerne side om side i smykkeskrinet og hattene draperet på inventarhjørner – skal være noget, Audrey Hepburn ville have båret. Du kan følge butikken på Facebook.
H. C. Ørsteds Vej 50B, Frederiksberg

 

I Blame Lulu

Hos vintage-butikken på Østerbro er udvalget boomende og repræsenterer et miks af nyt, gammelt, og det man slet ikke vidste, man ledte efter. Uanset om man leder efter sko, tøj, smykker, parfumer eller måske et specifikt mærke, så er I Blame Lulu en skattekiste, der ikke skuffer. Læs mere på butikkens website.
Rosenvængets Allé 8, st. th, Kbh. Ø

 

Lula 2ndhand

Liza Zetterström og Sara Samucha savnede en god secondhandbutik i indre København, så de besluttede sig for at åbne en selv. Med mærker som Alexander Wang, Marni, Stella McCartney, Isabel Marant og Proenza Schouler, rammer de også vores behov for at få fingrene i internationale designere til billigere penge. Du kan også få både inspiration og se nye varer ved at følge butikken på Instagram.
Antonigade 9, kl. tv., Kbh. K

Billeder af Rewears tidligere lokaler. Foto: Victor Jones 

Sponsoreret indhold
Rejs ind i HBO Nordics mange verdener
HBO Nordic

Rewear

Butikken har både tøj til herre og kvinder på bøjlerne med fokus på luksusmærker. Soulland og Wood Wood er blandt de danske favoritter på bøjlerne, og der desuden er seje internationale brands som Kenzo, Balenciaga, Chloé og Opening Ceremony. Lige nu har de også både ‘Life of Pablo’-t-shirts og en bomber fra Yeezy Season 1 – og desuden et rigtig godt udvalg af sneakers. Efter flere år med fysisk butik er Rewear i dag primært en webshop, men du kan bestille tid og besøge deres showroom, hvis du gerne vil prøve tøjet, før du køber.
Nørre Farimagsgade 33A, Kbh. K

 

Veras

Med udgangspunkt i deleøkonomi, sælger butikskonceptet Veras tæt på Nørreport alskens vintage gennem et slags byt-til-nyt pointsystem og en filosofi om, at det ikke er navnet i nakken af tøjet, der er det essentielle. Butikken er spækket med tøj, sko og accessories i en bred farvepalet, der således både favner de kunder, der kunne bade i pangfarver og mønstre samt dem, der mere er til det monokrome og minimalistiske. Læs mere på butikkens website.
Vendersgade 17, kld., Kbh. K

 

Fremtiden

På hjørnet af Nørrebrogade ligger den lille Røde Kors-butik, der på trods af sine begrænsede kvadratmeter ofte er fyldt med mennesker, der ivrigt bladrer gennem butikkens tætpakkede og farverige tøjstativer. Hos Fremtiden kan man blandt andet finde blomstrede skjorter og bluser alla Alessandro Micheles bedstemor-chic Gucci-look og alskens denim med den gode pasform og vask. 
Nørrebrogade 40, Kbh. N

 

Magnolia Luksus 2ndhand

Side om side med Københavns nye mode- og luksuscentrum ved Storkespringvandet, ligger Magnolia Luksus 2ndhand, der åbner en højborg af både ny og gammel luksus. Her kan man være heldig at finde det nyeste designer must-have til en god pris såvel som en Chanel bouclé-jakke fra dengang, Coco selv syede knapper i den. Følg Magnolia på Instagram.
Købmagergade 5, Kbh. K

 

Time’s Up Vintage

I den lille butik i Krystalgade finder du et eksklusivt udvalg af vintage, men tjek jævnligt udvalget, for stamkredsen af samlere opsnapper hurtigt de bedste fund fra blandt andet Yves Saint Laurent og Chanel. Du kan også følge online i butikkens webshop.
Krystalgade 4, Kbh. K

 

København K

En klassiker når det kommer til vintageshopping i hovedstaden. Her finder du et bredt udvalg af retrotendenser, inddelt i kategorier som gør det let at finde rundt i de to butikker. Du kan også få inspiration ved at følge dem på Instagram.
Studiestræde 32 og Teglgårdsstræde 6, Kbh. K

 

Jérôme

Vintagebutikken på Vesterbro har et lille, men nøje håndplukket udvalg, der er hentet i nogle af verdens førende stilmetropoler som Paris og New York. Butikken poster ofte nye varer på deres Facebook-profil.
Tullinsgade 12, Kbh. V

 

Wasteland

Er du til blomstrede 70’er-skjorter, 90’er-træningssæt, eller er du på udkig efter en ny band-t-shirt til samlingen? Så skal du forbi Wasteland.
Studiestræde 19, Kbh. K

 

Prag

Prag åbnede deres første butik i Københavns ældste pornobutik på Vesterbrogade, og fik siden en søsterbutik på Nørrebro. Butikkernes mange kvadratmeter rummer alt fra prangende kjoler, pailletter, læderbukser, pelse, sko og oilskinsjakker. Læs mere på Prags website.
Vesterbrogade 98A, Kbh. V og Nørrebrogade 45, Kbh. N

 

Episode

I den to-etagers butik kan du bruge flere timer på at gå gennem det store sortiment. Er du på udkig efter sko, har de både billige Converse, Dr. Martens, bikerboots og 60’er-platforms. I vinterperioderne har de et bredt udvalg af rulamsfrakker og ruskindsskjorter. Følg med på butikkens Facebook-profil.
Larsbjørnsstræde 8, Kbh. K

Læs også: Hold øje med: Tre danske brands, der er ligeglade med skandinavisk minimalisme

Mest læste

Pinligt: Nicki Minajs tilføjelse af 'Fefe' til 'Queen'-tracklisten er ren desperation
Muf10 efter modeshow, der skabte verdensomtale: »Jeg fik lidt noia«
'Disenchantment': Manden bag ’The Simpsons’ gør comeback på Netflix
Driveby-skyderi skaber kaos til 6ix9ine og 50 Cents musikvideo-shoot
Her er fem helt nye album, du skal høre i dag – bl.a. Young Thug, Mitski og Ariana Grande

Seneste nyt

'Stranger Things'-stjerne afslører overraskende inspirationskilde til sæson 3
Young Thug blev arresteret til sin egen lytterfest – deler ny musikvideo få timer efter
’American History X’-instruktør caster robot til hovedrolle i ny film
Se Kanye West og Kid Cudi optræde som Kids See Ghosts for første gang til surprise-koncert
Se Mø synge akustisk 'Sun In Our Eyes' i tourbus på vej til Smukfest
Ruth Wilson må ikke sige, hvorfor hun forlader ’The Affair’
Fox News hyldede Aretha Franklin – men brugte et billede af Patti LaBelle
T.J. Miller svarer igen på anklager om mobning
Premiere: Danske Summers laver bombastisk hiphop om vejen fra bandmedlem til soloartist
Se første hårdtslående trailer til Marvels ’Iron Fist’ sæson 2