Hold øje med: Modescenens stjerneskud Craig Green

Designerens poetiske og personligt tøj har fremkaldt tårer blandt publikum ved hans modeshows.
Hold øje med: Modescenens stjerneskud Craig Green

Du skal holde øje med Craig Green, fordi…
…han er det største stjerneskud på den engelske modescene lige nu. Da han i juni sidste år præsenterede sin forårskollektion, der hænger i butikkerne nu, fældede flere publikummer på første række en tåre. Men hvad får tårerne frem ved et modeshow? Ganske enkelt det faktum, at der stadig er designere, som viser følelser med poetisk og personligt tøj i en tid, der ellers bærer præg af ensretning og play it safe-kollektioner.

Til tonerne af Enyas ‘Caribbean Blue’ gik modellerne på catwalken i løst dekonstrueret tøj med en zen-agtig sindsro. Stemningen var nærmest ceremoniel. I december vandt Green så prisen som ‘Emerging Menswear Designer’ ved British Fashion Awards.

Du kan kende designet på…
…kontrasten mellem de store løse silhuetter og det mere tætsiddende jersey. Ved det føromtalte show lignede modellerne små samuraier på fredsmarch i store løse bukser og svøbt i kåber. Hans forårskollektion er ikke den mest kommercielle, men du kan også finde mere enkle sweatshirts, t-shirts, bomberjakker og løse bukser, hvis du ikke er så vovet.

Oplagt til dig, der elsker…
…Rei Kawakubos kollektioner for Comme des Garçons, Yohji Yamamoto, Walter Van Beirendonck og Henrik Vibskov. Sammenligningerne er ikke helt tilfældige. Green har nemlig været i praktik hos både Beirendonck og Vibskov.

Du kan få fingre i tøjet…
…hos Dover Street Market i London og online på Shop.doverstreetmarket.com og Matchesfashion.com.

Læs også: Ellen Pedersen – dansk herremodes nye talent

soundvenue-2015-CraigGreen-2

 

1

 

2

 

Soundvenue-2015-CraigGreen-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af