Sommerudstillinger: Moden indtager museerne

Sommerudstillinger: Moden indtager museerne
Roy Krejbergs design fra Peachoo + Krejbergs AW14.-kollektion.

Rundt omkring på museerne har man fået øjnene op for, at modeudstillinger kan være veritable publikumsmagneter. Derfor kan det heller ikke overraske, at der hen over sommeren skyder nye og meget forskellige udstillinger op.

Allerede nu kan man se udstillingen ’Danish Fashion Now’ på Brandts i Odense, ligesom den skamroste Alexander McQueen-udstilling ’Savage Beauty’ storsælger billetter på The V&A i London frem til den 2. august.

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 13.16.08Udstillingen ‘The Belgians. An Unexpected Fashion Story’ fokuserer bl.a. på The Antwerp Six.

Den belgiske mode
Den 5. juni bliver det Bruxelles’ tur til at få en modeudstilling, når The Bozar Centre for Fine Arts åbner udstillingen ’The Belgians. An Unexpected Fashion Story’. Udstillingen fokuserer blandt andet på designgruppen The Antwerp Six, der bestod af Walter van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Dirk van Saene, Dirk Bikkembergers og Marina Yee. De seks designere ændrede verdens syn på belgisk mode, da de i 1986 ankom til London og præsenterede konceptuel og radikal mode. Deres succes er siden blevet fastholdt af designere som Raf Simons (der nu er kreativ direktør for Dior) og Martin Margiela. Over 100 designere er repræsenteret på udstillingen.

Vibskov indtager Seoul
Den 8. juli er det Henrik Vibskov, der præsenterer stor soloudstilling på Daelim Museum i Seoul. Udstillingen, der hedder ’Fabricate’ og kører året ud, præsenterer en lang række af Vibskovs værker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Præsentation af Vibskovs ’Fabricate’-udstilling.

Roy Krejberg på hjemmebane
Herhjemme kan man fra den 29. august og en måned frem også opleve ’Dark Angels’, den mest internationale modeudstilling hidtil i Danmark. Udstillingen er kurateret af modeforsker Ane Lynge-Jorlén og præsenterer en rejse gennem den danske designer Roy Krejbergs univers. Krejberg, der er forholdsvis ukendt i den brede offentlighed herhjemme, har blandt andet været designer for Kenzo og siden 2004 drevet det konceptuelle og avantgardistiske brand Peachoo + Krejberg. Udstillingen sættes op i Rundetårn.

Læs også: Kommentar: Hvad er det, der gør dansk mode så særlig?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af