Hold øje med: Det farverige nye danske streetwear-mærke Agurk

Hold øje med: Det farverige nye danske streetwear-mærke Agurk

Det nye danske pigemærke Agurk blev tidligere på året startet af designerne Vibbe Nygaard og Camilla Kuus, der crowdfundede 50.000 kroner via Kickstarter til produktionen af deres første kollektion. Den rammer nu de danske butikker.

Nygaard og Kuus har skabt et farverigt streetwear-univers med opsigtsvækkende print og organiske silhuetter. Inspirationen til printet, der optræer både i farver og en sort/hvid version, stammer fra det samiske folks spirituelle, tranceprægede sjælerejser. Hvilket forklarer det småpsykedeliske udtryk.

En vendbar kåbe er en af kollektionens stærkeste looks, mens de løse, sorte styles med hvide bånd langs ærmer og ben godt kunne blive kommercielle hits og i øvrigt indskriver sig i det sporty pigetøj, som den nystartede danske designer Lærke Andersen også er eksponent for.

AGURK-LOOKBOOK-JUMPSUIT
De to designere bruger bæredygtig jersey og langtidsholdbare materialer, ligesom de prøver at minimere spild i design- og tilskæringsprocesserne. Hele deres bæredygtige arbejde og designprocessen prøver de samtidig at gøre mere gennemsigtig ved at dokumentere processen på deres egen blog.

Agurk forhandles i Danmark hos blandt andre Donn Ya Doll, Radical Zoo og Hypetrade i København, WU15 i Aarhus samt via deres Agurks egen webshop.

Læs også: Hold øje med: Det nye danske mærke Armoire de femme

AGURK-LOOKBOOK-JOGGING-JACKET

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af