Adidas vinder vigtig sejr over Stan Smith-kopister

Adidas Stan Smith øverst og Skechers Onix
Adidas Stan Smith øverst og Skechers Onix

 
Der er ikke meget at tage fejl af, når man ser de to sneakers ovenfor. Det har dog ikke afholdt det amerikanske firma Skechers fra at nægte sig skyldig i at kopiere Adidas’ velkendte model Stan Smith, men nu har en dommer ved retten i Oregon givet det tyske firma medhold og fået kopien Onix samt to andre sko fjernet fra hylderne.

»Vi er glade for, at retten vedkender vigtigheden af at beskytte vores værdifulde intellektuelle ejendom. Vi vil fortsætte med at kæmpe for at stoppe Skechers’ ulovlige opførsel«, siger Adidas’ talskvinde Maria Culp ifølge The Oregonian.

Sketchers, der tidligere er blevet sagsøgt af blandt andre Nike og Adidas, er dog ikke afskrækkede, men planlægger at anke kendelsen.

»Vi er skuffede over kendelsen og agter at anke for at sikre, at vores designere kan bevare friheden til at bruge almene designelementer, der længe har været offentligt eje«, siger Skechers’ direktør Michael Greenberg ifølge The Oregonian.

Dommeren mente, at selv om Skechers Onix bruger en lidt mørkere grøn og har fem i stedet for tre rækker huller, der går i modsat retning, så er skoen et tydeligt forsøg på at kopier Stan Smith.

Retsagen omhandlede også Sketchers Relaxed Fit Cross Court TR, der bruger en version af Adidas’ tre striber, mens en anden model inkluderer navnet på Adidas Supernova-linje.

Læs også: Alt det du ikke vidste om Adidas’ populære Stan Smith-model

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af