Fire måder Soulland har påvirket dansk mode

I sidste uge fejrede det danske herremærke tiårsjubilæum. Vi kigger på, hvordan brandet har sat sit aftryk – fra en speciel hat til innovative modeshow.

Soulland_tshirtSilas Adler og vennen Joachim Idestrup Friis

Do-It-Yourself-ånden

Selv om Silas Adler og Soulland fejrer tiårsjubilæum, så startede mærket egentlig allerede i 2002, hvor Adler begyndte at lave t-shirts med print. Det var dog for alvor, da Jacob Kampp Berliner blev medejer og CEO i 2006, at brandet tog fart.

I dag har Adler bevist, at det er muligt at bare kaste sig ud at skabe og opbygge et brand uden en designuddannelse – eller en anden længerevarende uddannelse for den skyld. Da jeg interviewede ham for et par uger siden, sagde han, at hårdt arbejde og at være sig selv var de bedste råd, han kunne give designere in spe, der drømte om at gå samme vej som ham.

Gennem sin blanding af gadeinspiration og klassisk herretøj var Adler med i front for den udvikling, der synes så naturlig i modebilledet i dag – og det behøvede han altså ingen papirer på, at han kunne.

soulland_adler_fedoraModeller med Adler Fedoraen til Soullands SS10-show

Mødet mellem gaden og klassisk herretøj

Adler Fedora-hatten blev i 2009 på mange måder en gamechanger for brandet og et bevis på Silas Adlers evne til at blande sin egen street- og klubbaggrund med klassiske modedyder. Med respekt for modehistorien fik designeren ideen til at blande en fedora med en baseball-cap. Egentlig ville han sætte skærm på en bowlerhat, men stod tilfældigt med en fedora hos hattemageren, og så blev det sådan.

Hatten blev lavet som et showpiece til Soullands SS10-show under Copenhagen Fashion Week og blev så velmodtaget, at den har været en fast del af brandets repertoire siden og er lavet i forskellige farver.

Den enkle blanding af gademode og klassisk herretøj var et veludført billede på Soullands dna, og sammen med Wood Wood var Silas og co. de første herhjemme til at tage streetwear ind i en mere traditionel modekontekst.

soulland_websiteSoullands site og webshop

Webshop som en del af brandingen

De fleste brands har naturligvis en webshop i dag, så de kan sende køberne direkte ind i deres eget univers. Hos Soulland er universet dog mere end blot en butik. I løbet af året sætter brandet nemlig fokus på nogle af de mennesker, som inspirerer dem, og som de nærer stor respekt for.

Igennem interview tegner de portrætter af personerne, der også bliver flot illustreret af Sine Jensen – fra Mike Skinner og Röyksopp til Husk Mit Navn og Rune Glifberg. En enkel men smart måde at udvide universet omkring brandet.

soulland-showsSoullands første show i London i januar sidste år

Innovative shows

Desværre viser Soulland ikke show under Copenhagen Fashion Week længere. I stedet er det englænderne, der i forbindelse med herremodeugen London Men’s Collection har fået mulighed for at opleve det danske brand udfordre showformatet.

Tre gange har Soulland været en del af Londons modeuge, og alle gange har brandet droppet den traditionelle catwalk til fordel for statiske præsentationer, hvor publikum har haft mulighed for at komme tættere på modellerne og få et bedre indtryk af kollektionen.

I forbindelse med den første præsentation i London – af AW15-kollektionen – inkorporerede Soulland også publikums mobiltelefoner, så de kunne downloade en app og se modellerne, der var placeret foran green screens, med forskellige videoer i baggrund. Måske mest en gimmick, men et bevis på brandets lyst til at udfordre konventionerne.

På samme måde har det også allerede været muligt at købe udvalgte styles online lige efter deres modeshows. Noget som for eksempel Burberry lige har meddelt, at de vil gøre fremover, dog med fulde kollektioner.

Læs også:
Soulland fejrer tiårsjubilæum: »Det så fuldstændig vanvittigt ud«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af