Se Rihanna og Justin Bieber i traileren til ny Met Ball-dokumentar

Er mode kunst? Det lader til at være et af de evigt aktuelle spørgsmål, som instruktøren Andrew Rossi undersøger med sin kommende dokumentarfilm ‘The First Monday in May’, der primært følger Vogue-redaktøren Anna Wintour i arbejdet med at arrangere den årlige Met Ball – festen hvor de største kendisser indenfor mode, film, musik og kunst mødes for at fejre åbningen af forårsudstillingen på New Yorks Metropolitan Museum of Art (og kæmpe om at eje den røde løber).

Karl Lagerfeld i 'The First Monday in May'

Karl Lagerfeld i ‘The First Monday in May’

Annonce

»Vi laver brugskunst«, konstaterer Karl Lagerfeld i traileren, der lige er landet (og kan ses ovenfor), mens vi også ser Justin Bieber i sin Balmain-blazer synge, »vi skal feste i aften«.

Festen ligner enhver arrangørs mareridt. Vi ser blandt andet problemerne med at få booket Rihanna og få hele bordplanen til at gå op. Men dokumentaren tager også fat på den kritik, der var af sidste års fest og udstilling, ‘China: Through the Looking Glass’, når Andrew Bolton fra Metropolitan Museum of Art siger: »Der er mange politiske udfordringer. Nogle af emnerne, som udstillingen adressere, kan godt tolkes som værende rasistiske«.

‘The First Monday in May’ får verdenspremiere, når den åbner Tribeca Film Festival den 13. april. En dansk premieredato er endnu ikke fastsat.

Læs også: 10 uundgåelige modedokumentarfilm

Anna Wintour og Andrew Bolton

Anna Wintour og Andrew Bolton

Rihanna på den røde løber

Rihanna på den røde løber

Justin Bieber i Balmain-blazer

Justin Bieber i Balmain-blazer

Anna Wintour med et klassisk skeptisk blik

Anna Wintour med et klassisk skeptisk blik

Rihanna under sin optræden ved sidste års Met Ball