Vetements må smage sin egen medicin – design bliver kopieret

Vetements må smage sin egen medicin – design bliver kopieret

Demna Gvasalia er modeverdenens shooting star takket være sit designkollektiv Vetements og sin position som kreativ direktør hos Balenciaga, der lyste op under modeugen i Paris tidligere i år.

Med Vetements er han blandt andet blevet kendt for at fucke med tøjets proportioner, udviske kønnene og for sin brug af slogans og logoer – både brandets eget og andres. For eksempel har Vetements lavet den hypede, ekstra lange DHL-t-shirt, ligesom brandet har leget med Champions logo.

vetements_dhl 
Nu er Gvasalia og Vetements, så selv blevet kopieret. En ung amerikaner har nemlig lavet en regnjakke, der er slående magen til det franske brands under navnet Vetememes. Og det er selvfølgelig ikke tilfældigt.

»Jeg vidste, at det ville fungere baseret på hvor hot Vetements er lige nu. Jeg vidste, at jeg kunne gøre det, så det gjorde jeg. Jeg blev lidt sur, da jeg først fik omtale for det, fordi jeg ikke havde bestilt samples endnu«, fortæller Davil Tran, der står bag Vetememes, til WGSN.

De to omtalte regnjakker overfor hinanden

De to omtalte regnjakker overfor hinanden

Tran er associeret med reselling-sitet Grailed.com, hvor en Vetements originale regnjakke pt. sælges for 500 dollars. Trans koster 59 dollars, mens originalen kostede omkring det dobbelte. Den er dog for længst udsolgt. Og det er netop en del af hypen omkring Vetement, mener Tran.

»Du kan absolut ikke gå ind i en butik og købe en Vetements-regnjakke lige nu. Hypen hjælper, og den giver også status, fordi markedsværdien stiger ligesom med Supreme. Uden hypen ville Supreme ikke være, hvor de er«, siger han.

Du kan købe Vetememes’ regnjakke HER, så må tiden vise, om Gvasalia har tænkt sig at reagere, men det ville passe dårligt ind i hans ånd.

Læs også: Tidens mest omtalte brand, Vetements, laver sin første minikollektion til herre – inklusiv DHL-t-shirten alle snakker om