Amy Schumer vil ikke kaldes plus size – men misser en vigtig pointe

Amy Schumer vil ikke kaldes plus size – men misser en vigtig pointe

Kropspositivitet er heldigvis i fokus i en modebranche, der nogle gange glemmer, at hele verden ikke kan skrues ned i en size zero. Men den øgede opmærksomhed gør det også til et minefelt, som mange stadig skal lære at navigere i.

Seneste eksempel kommer fra Glamour, der har lavet et helt magasin dedikeret til emnet og selvfølgelig har sat den amerikanske model Ashley Graham på forsiden. Det er jo lige efter bogen, fristes man til at sige. Problemet er et andet.

glamour-cover 
Amy Schumer er nemlig nævnt på forsiden under overskriften ’kvinder der inspirerer os’. Dermed føler hun, at magasinet kalder hende plus size.

»Der er ikke noget galt med at være plus size. Smukke sunde kvinder. Plus size anses for at være en størrelse 16 i USA. Jeg bruger mellem en størrelse seks og otte. Glamour puttede mig i deres plus size-nummer uden at spørge eller fortælle mig det, og det føles ikke rigtigt«, skriver Schumer på Instagram.

»Unge piger ser min kropstype og tror, at det er plus size? Hvad er dine tanker? Mine er, ikke fedt, Glamour, ikke glamourøst«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selvfølgelig må Schumer føle sig stødt og bekymre sig om, hvordan det kan påvirke andre, men hendes ellers kropspositive budskab misser en vigtig pointe. Nemlig at droppe brugen af plus size om størrelser og mennesker, der nærmest er gennemsnitlige i USA, og som kun øger fokus på, at de er plus, altså større.

#Droptheplus-diskussionen var på sit højeste sidste år, og vi bruger desværre ofte kasser for lettere at snakke om verden, men det er ærgerligt, at Schumer ikke er mere obs, når større følsomhed og forståelse netop er hendes pointe.

Modellen Stefania Ferrario er en af bannerførerne for #droptheplus

Schumer fulgte dog op med et nyt Instagram-post i går, hvor hun skrev, at pointen er, at mærkaterne er unødvendige. Det havde hun så bare glemt i sin første post.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Glamour har responderet og sagt, at de selvfølgelig elsker Amy Schumer, og derfor også havde hende på forsiden sidste år.

»Taglinjen på dette særnummer, der henvender sig til kvinder større end en størrelse 12, siger ’kvinder der inspirerer os’, fordi vi mener, at hendes passionerede og udtalte budskab om kropspositivitet ER inspirerende, ligesom budskaberne fra de mange andre kvinder, i alle størrelser, der optræder«, skriver magasinet i en officiel udmelding.

Læs også: Tv-censur var det bedste, der kunne ske for denne kropspositive reklame – amok på de sociale medier

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af