En måned efter branden i Asger Juel Larsens studie: »Jeg har fundet en ny kreativ energi«

En måned efter branden i Asger Juel Larsens studie: »Jeg har fundet en ny kreativ energi«
Asger Juel Larsen efter sit AW16-show under modeugen i februar
Alt, hvad han har lavet det seneste årti, blev ødelagt, men ulykken har samtidig været en vigtig øjenåbner for den energiske danske designer.

Den seneste måned har været en rutschebanetur af de helt store for den danske designer, der har været hele følelsesregisteret igennem.

»Branden i mit studie var en stor tragedie. Det er sådan noget, der sker for andre, men ikke en selv. Det føltes faktisk lidt som en dødsulykke«, fortæller Asger Juel Larsen, der i perioden efter branden i midten af marts i hans studie i København K døjede med irrationelle tanker, hvor han hverken kunne finde hoved eller hale på noget.

Branden tog nemlig ikke kun studiet, men også alt det han har opbygget og udarbejdet igennem det seneste årti i både London, hvor han tog sin bachelor og mastergrad i menswear på London College of Fashion, og i Danmark, hvor han de senere år har arbejdet med sit eget mærke.

»Vi er rippet for alt materiale. Alt fra kollektioner til mønsterbibliotek, backups og gamle skitser, ligesom min store samling af bøger er væk. Ugen efter branden følte jeg virkelig, at djævlen var efter mig«, siger han fra sit midlertidige arbejdsstudie på Købmagergade i København, hvor der arbejdes for at færdiggøre en helt ny SS17-kollektion på rekordtid.

Fra Asger Juel Larsens SS16-kampagne

Fra Asger Juel Larsens SS16-kampagne

Tilbage har Asger Juel Larsen kun de fire outfits, der på nuværende tidspunkt er udstillet på Designmuseum Danmark.

»Det har på mange måder været en periode, der har budt på et sammensurium af ting, der har stor betydning for brandet. Man føler sig naturligt meget alene i starten, men heldigvis har både kolleger og samarbejdspartnere været gode til at tilbyde deres hjælp, så vi hurtigst muligt kan komme videre«.
 

»Alt AW16 er blevet annulleret«


Desværre bliver det ikke med den anmelderroste AW16-kollektion, som Asger Juel Larsen fremviste i Palmehavens smukke omgivelser på D’Angleterre under den Københavnske modeuge i februar. Her vendte AJL ellers tilbage til rødderne og imponerede med en maskulin og brugbar kollektion, der trods udeladelsen af farverige og heftige prints, der normalt har karakteriseret designeren, på ingen måde gik på kompromis med brandets dna.

To af de bedste looks fra AW16-kollektion, der nu ikke kommer i produktion

To af de bedste looks fra AW16-kollektion, der nu ikke kommer i produktion

»Alt AW16 er blevet annulleret. Hele kollektionen er blevet taget af programmet, og det et hårdt slag for en mellemstor virksomhed som vores, når vi ikke kan levere kollektionerne til kunderne«, siger designeren, der dog stadig ønsker at sende enkelte, limiterede items på gaden i sensommeren, selv om det ikke bliver fra den oprindelige kollektion, der havde amerikanske stereotyper som referenceramme.

Annonce

»Indtil videre bliver det udelukkende et projekt til vores webshop. Det kommer til at blive t-shirts med print, der blandt andet er inspireret af nogle få halvbrændte illustrationer, som jeg fandt i studiet efter branden«.

Branden har ikke kun haft konsekvenser for den kommende kollektion. For selv om SS17-kollektionen stadig ligger et stykke ude i fremtiden, var den næsten færdiggjort, da branden hærgede, og derfor har Asger og hans team været nødt til at gribe den an på en helt ny måde.
 

»Jeg har fundet en ny ro«


»Vi har arbejdet i døgndrift de seneste uger for at nå vores deadline, så vi igen kan levere til vores internationale kunder til foråret. SS17-kollektionen kommer til at bevæge sig i en helt anden retning, end den første vi lavede, men den bliver stærk«.

Kampagnevideo for Asger Juel Larsens SS16-kollektion skudt i Rio de Janeiro

Selv om branden kan virke brutal og meningsløs, har Asger Juel Larsen valgt at bearbejde den med en positiv tilgang, der både har sat tingene i hans arbejds- og privatliv i perspektiv.

»På mange måder har katastrofen været med til at bryde med vante rutiner og ændret på ens prioriteter. Det er, som om posen og ens mindset er blevet rystet godt og grundigt. Mange ting bliver sat i relief, og man ser, hvordan man har været viklet ind i en spiral af gentagelser. Nu er det, som om jeg har fundet en ny ro og ikke mindst fået en ny kreativ energi, som jeg kan drage fordel af fremadrettet. Og så har min kæreste og jeg købt en fransk bulldog, der er med til at holde humøret oppe«.

Læs også: Anmeldelse: Asger Juel Larsen fandt ny maskulinitet i amerikanske vildmænd

Fra Asger Juel Larsens SS16-kampagne

Fra Asger Juel Larsens SS16-kampagne


ajl_stoltzeandstefanie_20150918_089