Jeans, jeans, jeans: De vigtigste modeller og brands til kvinder

Lige så klassiske og tidløse som jeans er, lige så meget ændrer snittet, vasken og bruget sig. Her er ti af de stærkeste modeller og brands lige nu.

wranglerxurbanoutfitters1 
Wrangler for Urban Outfitters
Sammen med Lee og Levi’s er mærket et af tre brands, der anses for at være de originale denimmærker, og det er netop den arv, som kollektionen til Urban Outfitters låner fra. Her er det et par smækbukser i 70’er-ånden i mørk denim med knapper foran på smækken og svaj i benene.
850 kr. hos Urban Outfitters

Se flere jeans på de kommende sider…

wranglerxurbanoutfitters2 
wranglerxurbanoutfitters3

Kampagnebillede for hele kollektionen
Kampagnebillede for hele kollektionen

cheapmondayxfaustine3 
Cheap Monday x Faustine Steinmetz
Den engelske designer har i samarbejde med det svenske denimmærke taget termet distressed jeans til nye højder. To mennesker har i løbet af fire uger pillet materialet fra hinanden, så hvert par er unikt. Se hvordan bukserne er blevet dekonstruerede i timelapse-videoen nedenfor.
2.200 kr. hos Cheap Monday

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

cheapmondayxfaustine 
cheapmondayxfaustine2woodwood3 
Wood Wood
Det danske mærke har igen lavet en flot denimkollektion. Her er det modellen Lily, der hylder 70’erne med svaj og i en mørkeblå vask. De er midrise, så der også er lidt momjeans over røven.
1.200 kr. hos Wood Wood

woodwood 
woodwood2 
woodwood4offwhite 
Off-White
Virgil Abloh er en af frontløberne i den streetwear-invasion, moden for tiden oplever. En del af den bølge handler også om at stjæle fra populærkulturen, som her hvor den Kanye West-affilierede designer har fiflet ved et par gamle Levi’s. Modellen har blandt andet fået på syet en lynlås uden på bukserne, en afbleget patch i bunden af benene, mens der går en syning ned langs bagsiden af hvert bukseben.
3.299 kr. hos Storm

offwhite2redone 
Re/Done
På linje med Virgil Ablohs bearbejdning af gamle Levi’s tager Sean Barron og Jamie Mazur også udgangspunkt i det klassiske, amerikanske denimbrand. Deres High Rise-model tager 501’eren og syr hofter og ben ind, så de får et mere nutidigt look. Det er boyfriend-jeans fra en imaginær kæreste. De sparer dig altså turen i genbrugsbutikken og ærgrelsen over, at bukserne ikke helt sidder, som du ville ønske.
1.700 kr. hos Re/Done

redone2weekday 
Weekday
Hvide jeans er klart en perfekt sommerbuks, især hvis du er klar på at gå hele vejen og køre et fuldt hvidt look. Dette par fra Weekday samler ovenikøbet flere tendenser i ét med det stumpede, kassebukse-look og den høje talje.
400 kr. hos Weekday

weekday2 
weekday3acne 
Acne
Det kan godt være, at de fleste tendenser peger væk fra det stramme fit, som har fyldt så meget i denimmoden de senere år, men altså, sorte skinny jeans forsvinder nok ikke lige foreløbig. Og få gør det så godt på den front som Acne.
1.195 kr. hos Acne Studios

acne3 
acne2simonmiller 
Simon Miller
Brandet, der er styret af designerne Daniel Corrigan og Chelsea Hansford, er et af de nyere denimmærker, der har fået respekt i modebranchen. I 2014 var Simon Miller for eksempel blandt finalisterne i CFDA Vogue Fashion Fund. Brandet bruger japansk denim, og på denne Arapo-model er det vasket lyst, ødelagt på knæene og med et kæmpe opsmøg.
2.600 kr. hos Simon Miller

simonmiller2hm 
H&M
Ja, de burde nok slet ikke være med, for det er næsten for groft, så tydelig ‘inspirationen’ fra Vetements er her. Syningen ned langs benene og selvfølgelig den karakteristiske skævtskårede buksekant. Nå, men her er de, og om ikke andet så selvfølgelig netop meget mere betalelige end originalens 8.500 kroner.
390 kr. hos H&M (i England)
hm2 
hm3aries 
Aries
Trioen bag det engelske brands mødtes igennem skateboarding, og noget af miljøets uregerlighed er tydelig i deres denimdesign, især i de prints som er brugt på denne Lily Kurt-model. De giver den ellers klassiske straight leg-model et kækt pift.
3.000 kr. hos Goodhood

Læs også: »Det er de færreste, der kan bære skinny jeans« – seks modefolk fortæller om deres forhold til denim

Har du set vores video om sommerens jeanstendenser?

aries2 
aires5 
aries4 
aries3

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af