Tonsure vinder international modepris – og 250.000 kroner

Tonsure vinder international modepris – og 250.000 kroner
Malte Flagstad og Adam El-Zayat med en model i et af deres finale looks

I går blev den europæiske delfinale af den internationale modepris Woolmark Prize afholdt i Milano, og juryen udpegede det danske mærke Tonsure, som vinder i menswear-kategorien.

»Vi er overvældede og begejstrede. Det er en ære for os at skulle repræsentere Europa til finalen i London til januar«, udtaler brandets designer og grundlægger Malte Flagsted ifølge en pressemeddelelse.

Med prisen følger et honorar på cirka 250.000 kroner som et tilskud til at videreudvikle kollektionen og altså en plads i den endelige finale, som afholdes næste år i forbindelse med London Collections Men i januar.

Her skal Tonsure igen præsentere de seks looks, som vandt dem den europæiske delfinale i går. Èt af de looks, som kan ses ovenfor, var lavet specielt til lejligheden, mens de andre fem var fra en tidligere kollektion.

»Tonsure har et stort potentiale for at blive en succes i men’s contemporary-markedet. De har brugt uld på en intelligent og meget ægte måde, som mænd ønsker at iklæde sig i dag«, sagde designeren Neil Barrett, der var en del af dommerpanelet, efter konkurrencen, ifølge Dansk Mode & Textil, som hvert år nominerer de to danske designere, som deltager i konkurrencen.

I år var Nicolas Nybro repræsenteret i womenswear-kategorien, men det blev desværre ikke til en dansk dobbeltsejr. I stedet vandt den tyske designer Tim Labenda.

Tidligere har Asger Juel Larsen også vundet den europæiske del af International Woolmark Prize. Det var i 2014.

Læs også: Interview: Tonsure skubber til konservative danske mænd

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af